Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SUV a MPV značek Audi a BMW: Změna stylu

Auto Tip Klassik
Diskuze (3)
Crossovery jsou populární, zatímco zájem o MPV pokulhává. Od teď chtějí být MPV přitažlivější a SUV vstřícnější k posádce.

Šéf vývoje Audi Ulrich Hackenberg má nyní hodně práce. Plánovaný model A3 Vario se musí upravit a bude třeba definovat modely, které u ingolstadtské značky ponesou označení od Q1 až po Q8.

Konkurenční BMW už své „křížence” klasifikovalo. Vznikne řada 2 Active Tourer se třemi řadami sedadel, ale také Family Activity Sports Tourer, vyvíjí se druhá generace X1 a řada X2 Coupe. I když se to fanouškům nelíbí, BMW přechází na koncepci s pohonem přední nápravy, čtyřkolky budou u kompaktní třídy za příplatek.

A co na to Volkswagen? V plánování budoucnosti je konzervativnější a drží se tradic. Nová generace typu Touran odolá módě crossoverů a bude stále klasickým MPV nabízejícím především prostor pro rodiny, zatímco nástupce kompaktního SUV Tiguan by měl zřejmě vzniknout dokonce ve čtyřech variantách – klasické, ve verzi s prodlouženým rozvorem a příplatkovou třetí řadou sedadel. Třetím do party by měl být model ve stylu kupé a pro VW typickým označením CC a čtvrtým vrcholné výkonné provedení R...

Kompletní text si přečtete v aktuálním Auto Tipu č. 20/13, který je právě k dostání na stáncích.

Auto Tip Klassik
Diskuze (3)
2. 10. 2013 09:24
Active Tourer
paradni auto, uz na nej setrim
Avatar - Pekelná Micinka
2. 10. 2013 01:44
Re: Dodávka?
Chraň nás ruka... neviditelná trhu. :-)
Avatar - Hittman
1. 10. 2013 19:17
Dodávka?
No ještě chybí dodávky jako Viano, Sprinter a pick-up Citan u obou a bude to komplet >:-[]