Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SUV Bentley bude mít třetí řadu sedadel – pro služebnictvo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Koncept EXP 9 F automobilky Bentley se stane základem pro sériový model a jeho interiér se dočká jedné zásadní změny, kterou představuje počet sedadel.

Britský Bentley EXP 9 F se ve světové premiéře představil na letošním autosalonu v Ženevě a stal se jasnou odpovědí na několikaleté spekulace ohledně luxusního SUV s okřídleným B na přídi.

Především evropská veřejnost tento koncept nepřijala příliš vřele a na vině byl design, který přitom navazuje na linie současných sériových modelů Mulsanne a Continental. Zástupci automobilky proto prohlásili, že vzhled sériového modelu bude upraven.

V dubnu byl EXP 9 F vystaven na autosalonu v Pekingu a Bentley uvedl, že pokud se automobil bude potencionálním zákazníkům líbit, bude jej vyrábět v nezměněné podobě. V průběhu následujících měsíců dohady o designu exteriéru utichly a zdá se, že v jeho případě budou mít hlavní slovo zákazníci ze Středního východu, Číny a Ruska, kteří tvoří největší cílovou skupinu pro SUV značky Bentley.

Nyní přinesl americký Inside Line informace o úpravách prostoru pro cestující u sériového SUV. Ty mají pocházet z rozhovoru s jedním z vedoucích designérů z oddělení interiérů značky Bentley.

Podle těchto informací se odehrají zásadní změny především v zadní částí a sériové SUV značky Bentley má disponovat třemi řadami sedadel. Poslední řada sedadel ovšem nemá být určena pro děti, ale pro au pair nebo služebnictvo. Bentley totiž předpokládá, že podstatnou část zájemců o luxusní SUV budou představovat zámožné rodiny, které mají dvě děti, o něž se starají právě au pair.

Sériový model má stejně jako EXP 9 F představovat luxusní SUV, které nebude skutečným off-roadem, ale zvládne i výlet mimo zpevněné vozovky. Bez větších problémů se má pohybovat i lehčím pouštním terénem a vyhovět tak například potřebám zákazníků z Dubaje.

K pohonu studie EXP 9 F slouží dvakrát přeplňovaný dvanáctiválec do W o objemu 6,0 l s výkonem zhruba 442 kW (600 k) a točivým momentem 800 Nm. V sériové podobě by ale toto luxusní SUV mohlo být nabízeno i se čtyřlitrovým vidlicovým osmiválcem se dvěma turbodmychadly o výkonu 368 kW (500 k). Alternativou by mohl být i plug-in hybrid s vidlicovým šestiválcem.

Automobil se má začít prodávat v roce 2015, kdy má vzniknout až 3.000 jeho exemplářů. Zájem o toto SUV mají mít především zákazníci z Číny, Středního východu a Ruska. EXP 9 F by se podle prvních kalkulací automobilky mohlo prodávat za ceny od 160.000 do 200.000 euro (cca 4,0 až 5,0 milionu Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
25. 8. 2012 23:21
Re: 7 míst
Posmívají se většinou lidé, kteří nejsou spokojení se svojí vlastní situací, cítí se méněcenní a posměšky si vylepšují nízké sebevědomí. Tito lidé se potom stávají bazarovými kovboji a v totálně olítaných střepech vyšší třídy se zvučnou značkou machrují. Všude se chlubí, jak to auto za původně milion oni koupili za 150 tisíc. A před každou jízdou se modlí, aby se něco drahého nepokazilo.
Znám takového - koupil si staré Audi A8. Když jsem s ním jel, stáhl jsem okno u spolujezdce, načež ho chytil amok, co jsem to provedl, že mi zapomněl říct, že to okno nejde vytočit zpět nahoru. Potom jsme tam s tím hodinu štelovali... Navenek sice super kára, ale klima v háji, stahování okna v háji, k tomu plno dalších pokažených drobností. Spotřeba jako tank. Na delší cesty raději nejezdí, na opravy nemá. Kdyby za 150 koupil Pandu, má na kolik let vystaráno. Ale do té by se mu asi nevešlo jeho ego...
25. 8. 2012 17:27
Re: Já to mám jinak
>:D :yes:
Avatar - escorpion
25. 8. 2012 17:18
Re: Tohle mně potěšilo,protože
Keď sa stretne Topper s Icescentom, to bude masaker >:D . Nechcem to vidieť, ale okrem milovaného H/K, budú všetci zlí.

VW predražené, BMW hnusný interiér, Audi nespoľahlivé a podobné nezmysly. Topper bude zachraňovať potápajúci sa peugeot, Icescentovi pomoci niet.

Jedine hyundai a kia spasí tento svet, máme sa na čo tešiť, pretože obe značky "sľapú" >:-[]
Avatar - escorpion
25. 8. 2012 17:10
Re: 7 míst
Normálne auto ? Však sa povoz a prípadne kúp. Nevyzerá to dobre, nejazdí to dobre, aký je zmysel tohto "auta" ? Cena a posmešky ľudí ako bonus ? ...
25. 8. 2012 16:10
Re: Já to mám jinak
>:D >:D >:D Dlouho jsem se tak nenasmál! :yes: Piš častěji! :-)