Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki má v plánu představit do roku 2017 šest nových modelů

Ondřej Chamilla
Diskuze (21)
Japonská automobilka Suzuki chystá modelovou ofenzivu. Do tří let tak máme očekávat hned šestici nových vozů, od miniaut do města po tradiční terénní vozy.

Téměř celou svou nabídku vozů plánuje Suzuki obměnit v následujících třech letech. První vlaštovky již známe, jedná se o minivůz do města Celerio a zcela nové SUV Vitara. V příštích třech letech tak chce automobilka pustit do prodeje vždy dva vozy ročně, alespoň to tak v rozhovoru pro britský Autocar řekl Dále Wyatt, šéf marketingu a prodejů britského Suzuki. Soustředit se přitom značka bude na velké segmenty. Do roku 2017 tak automobilka chce mít jeden minivůz, dva malé vozy a dvě malá SUV, vše nové modely. Cílem je mít vždy jeden automobil pro racionálně smýšlející zákazníky a druhý spíše stylový.

Suzuki Celerio má přijít na přelomu roku, Vitara na jaře. Další rok by měl být ve znamení hatchbacku doplňujícího Swift a dalšího minivozu pravděpodobně i s pohonem všech kol. Samotný Swift pak má již šest let, takže jeho následující generace na sebe nenechá dlouho čekat, objeví se pravděpodobně v roce 2016 a můžeme se těšit i na ostrou verzi Sport s vyšším výkonem než dnes. Nástupce modelu Jimny, tedy malého offroadu, na které je Suzuki specialistou, přijde v roce 2017. Vůz pravděpodobně dostane staromilský přiřaditelný pohon všech kol na rozdíl od elektronicky řízeného pohonu 4x4 u Vitary. Očekávat můžeme také nízkou hmotnost a tradičně malé rozměry.

Ondřej Chamilla
Diskuze (21)
26. 11. 2014 22:23
Re: Potencial maju
Ignis byl hodně populární, přirovnal bych ho jako k Fordu Fusion, který se taky v našich končinách hodně prodával, tuším, že jednu dobu to bylo po Octávce a Fabii 3. nejprodávanější auto.
26. 11. 2014 22:20
Re: Potencial maju
Toperre nepolemizuj, Kizashi nebude asi nikomu chybět, Suzuki zkrátka moc větší auta neumí a to ho mám z Japonců nejradši. Suzuki je automobilka malých aut a skvělých motorek. Nejvíce se těším na Grand Vitaru.
26. 11. 2014 20:12
Re: Potencial maju
>:-[]
Avatar - 3_diamanty
26. 11. 2014 16:27
Re: Potencial maju
tak sedici ( SX4 ) je vacsie auto samozrejme ale aj drahsie ako malicky ignis... takze to takto zrovnavat nemozes... ja tiez radsej golfa ako polo.... ak by som si mohol vybrat ;-)

ale ignis bolo auto na svoje pomery cenu a rozmery u nas velmi velmi uspesne.... mraky ich vidim kazdy den este aj dnes ... podobne ako aj stare pandy alebo fabie ci pola... fiesty a podobne....
Avatar - pumpkin
26. 11. 2014 15:45
Re: Potencial maju
Pri Twingu si mal o Celeriu trochu iné reči...

S tým neurópskym zameraním súhlasím, lenže o to blbšie keď majú v Ostrihome uprostred Európy obrovský závod. Swift druhej generácie, spolu s SX4-kou bola trefa do čierneho. Dodnes vidieť ako výrazne spolu s Ignisom omladili autopark nie len Maďarska.

Akou cestou sa uberá Suzuki v Európe teraz, mi nie je jasné, no zatiaľ to nevidím moc ružovo. S Cross je podľa mňa krok späť po nadčasovej talianskej SX4-ke. Interiér viditeľne zaostáva za konkurenciou, hlavne vzhľadom k cene auta. So známou sme nedávno vyberali v tomto segmente auto a nakoniec si kúpila Trax.