Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Splash dostalo facelift, zatím jen v Japonsku

David Bureš
Diskuze (1)
Japonský minivůz se vyrábí od roku 2008, letos se dočká prvních větších změn.

Suzuki zveřejnilo první fotografie modernizovaného miniauta Splash, které se vyrábí v maďarském Ostřihomě spolu se sesterským Opelem Agila. Faceliftu se prozatím dočkala verze určená pro domácí japonský trh. Stejných změn se ale s největší pravděpodobností dozná i varianta pro Evropu.

Nejrozsáhlejší optické změny najdeme na přídi, přepracovaná je maska chladiče i přední nárazník, okolí předních mlhovek má nyní trojúhelníkový tvar. Zadní světlomety mají pozměněnou grafiku, po stranách zadního nárazníku se objevují nové, avšak zaslepené vstupy vzduchu.

Uvnitř žádné výrazné změny nejsou, změnilo se pouze barevné schéma. Očekávat se pak dá upravená nabídka dekorů a čalounění.

Zatím není jasné, jak bude upravena technika auta. Na českém trhu je Splash v současnosti nabízen s tříválcem 1,0 Dual VVT o výkonu 50 kW a 1,2litrovým čtyřválcem s 69 kW. Obě benzinové jednotky spolupracují s pětistupňovou manuální převodovkou, k té větší je možné doobjednat i automat se čtyřmi stupni.

Automobilka poskytne bližší informace o modernizovaném modelu Splash v červnu, kdy bude vůz uveden na japonský trh.

Suzuki Splash vzniká v maďarském Ostřihomě spolu se sesterským Opelem Agila. Zatímco malý Opel se v Česku už oficiálně neprodává, malé Suzuki ano. Splash je vyráběn ještě v Indii, kde je prodáván pod označením Maruti Suzuki Ritz.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Starfighter
8. 5. 2012 18:21
Facelift
Po faceliftu mi Splash připomíná roztátého sněhuláka, kterému spadla- odtála brada :no: Jestli byla maska pokus o singleframe, tak se nápad vážně nepovedl.