Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki v Paříži 2006

Vitek
Diskuze (5)
Značce Suzuki se v poslední době daří prakticky všechno, na co sáhne. Povedla se Grand Vitara, Swift i SX-4 a tím to zjevně nekončí. Evropskou premiéru si v Paříži odbyla sportovní verze Swift Sport.

Ta zaujme nejen sportovními nárazníky, koncovkou výfuku a 17“ koly 195/40, ale také sedadly s lepším bočním vedením, výrazněji profilovaným volantem, kovovým dekorem a pedály. A zejména zážehovou šestnáctistovkou s proměnným časováním ventilů, která nabízí výkon 92 kW a točivý moment 148 Nm. Zrychlení z nuly na stovku zvládne za 9,0 s a maximální rychlost činí 200 km/h. Hot hatche segmentu B tak budou mít dalšího zajímavého konkurenta.

Studie Splash představuje atraktivní koncept městského mikro MPV (rozměry 3780x1780x1650 mm) pro čtyři postaveného na bázi modelu Swift. Jaké mají se studií Japonci plány není doposud jasné, ale vzhledem k jeho propracovanosti by nebylo překvapením, kdyby se časem objevil v modelové nabídce. Představený koncept je vybaven benzinovou dvanáctistovkou zkombinovanou se čtyřstupňovým automatem.

I přes silnou konkurenci byl však asi nejzajímavějším exponátem stánku Suzuki závodní speciál Monster Grand Vitara, který byl postaven pro slavný závod do vrchu Pikes Peak. Ten také v letošním roce vyhrál, za volantem seděl japonský závodník Nobuhiro „Monster“ Tajima, kterému se se speciály Suzuki povedlo zvítězit od roku 1989 v tomto klání už potřetí. Speciál Monster Grand Vitara skutečně vychází ze stejnojmenného SUV, ovšem dvěma turbodmychadly přeplňovaný benzinový šestiválec o výkonu 940 koní pod kapotou vitary opravdu nehledejte…


Vitek
Diskuze (5)