Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki zbrojí

Michal Fokt
Diskuze (0)
Japonská automobilka už nechce být považována za výrobce nevýkonných minivozů, a tak vstoupí do nižší střední třídy s pěkně ostrou verzí modelu Liana.

Japonská automobilka už nechce být považována za výrobce nevýkonných minivozů, a tak vstoupí do nižší střední třídy s pěkně ostrou verzí modelu Liana.

Dvě japonské automobilové značky které jsou svázány s výrobou motocyklů, Honda a Toyota (té v současnosti patří významná část Yamahy), vyrábějí zároveň pěkně ostré vozy, ale třetí producent dvoukolových žihadel, Suzuki, si spíše libuje v off-roadech a minivozech s litrovými motory. Také tato značka se ale rozhodla udělat něco se svým image, a letos na podzim by měla na evropský trh vstoupit s automobilem Liana SX. Model Liana sám o sobě se opravdu podařil po všech stránkách, a verze SX by mu měla dodat ještě potřebnou „šťávu“.

O to se postará nejen zážehový dvoulitr s výkonem 105 kW a litá kola, ale také atraktivní aerodynamický kit, zahrnující nový nárazník, spoilery a nástavce prahů. Tím ale aktivity Suzuki na poli rychlých vozů nekončí. Koncem roku se také chystá nabroušený model Ignis se motorem 1.6 DOHC, který si bude chtít vyšlápnout třeba na vůz Toyota Yaris T Sport.

Suzuki Liana SX se poprvé představí tento týden na chicagském autosalonu a na americkém trhu se začne prodávat na jaře, a to se samočinnou i mechanickou převodovkou. Do Evropy však přijde pouze „manuál“.

Přímým předchůdcem sporťáku SX byla studie SX Crossover (jejíž obrázky vám taktéž předkládáme), která však měla ambice být spíše vozem SUV a obohatit paletu o další 4x4, nakonec ale padlo rozhodnutí vyrábět spíše sportovně laděný model.

Michal Fokt
Diskuze (0)