Svět motorů 18/2016: Dacia Logan se u nás dostala na 436.613 km

Prezentace klienta
Diskuze (11)
V pondělí vychází nové číslo Světa motorů. Co v něm najdete?

Zrcadlo týdne

Svolávací akce na diesely. Pozor na nové policejní octavie. Češi si vozy víc pojišťují, Škoda na MS v hokeji. Expremiér Tošovský rozbil ferrari.

Redakční test: Dacia Logan se u nás dostala na 436 613 km

Rozebrané auto: Tak má vypadat stáří

Podrobné hodnocení: Diagnostika, řídící jednotka, měření komprese, kapková zkouška

Karoserie, podvozek, převodovka: Jak zvládly stovky tisíc kilometrů?

Motor: Válce, ventily a karbonové peklo!

Další vady a opotřebení: Spojka, chladič, silentbloky, destičky

Mix

Motor Ford TDCi EcoBlue. Motor Audi 2.0 TFSI. Ekologická guma Continental. Rekuperační brzdění kamionů. Materiály s nižším třením.

Test: Peugeot 208 1.6 BlueHDI Allure

Test: Kia Sportage 2.0 CRDi A/T DeLuxe

Srovnávací test: Audi A4 vs. Mercedes-Benz C

Reportáž: Autosalon v Číně

Mix

Bezpečnost dopravy ve městech. Ceny paliv. Dopravní stavby. Parkování v Praze. Výcvik motocyklistů.

Udělej si sám: Vytepujte si interiér

Reportáž: Jak jezdí kaskadér na motocyklu

Otázky

Přepážka v autě N1. Výměna svodidel na dálnicích. Jaký olej do ojetiny? Fórum: Asistenční systémy v automobilech

Peníze: Kolik stojí MPV střední třídy

Výstava: Velorexy v Národním technickém muzeu

Výročí: 70 let Světa motorů (38.) - 1984

Mix

Podmol vyhrál pro syna. Argentinská rallye. Doubek porazil Hunta. Známe trasu Dakaru 2017. Schumiho rodina prodává majetek. Hádka ve WTCC.

MotoGP v Jerezu: Návrat do Evropy

MS v rallyekrosu: Souboje Solberga a Loeba

Nové číslo Světa motorů můžete zakoupit vždy od pondělí na stáncích. Již dnes jej můžete objednat přes formulář na stránkách Světa motorů.

Všichni předplatitelé dostávají jedno číslo časopisu za pouhých 21 korun (51 čísel ročně celkem za 1071 Kč), hodnotný dárek a přístup do elektronického PDF archivu časopisů od roku 2008.

Prezentace klienta
Diskuze (11)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
2. 5. 2016 00:12
Re: do 300 K
tak vsechny autosalony vydelavaji na servisu.. coz pri vetsim poctu prodanych aut nemusi byt pro servis Renault/Dacie spatny job.. a uprimne netusim.. ale levne auto automaticky neznamena levnejsi dily a hodina.. nepredpokladam ze servisovat Logana bude levnejsi nez treba Fabii.. i pokud se bavime i jeno garanckach. Tim je znamy Hyundai a Kia, levna auta ale uz ne servis a garancky. To se pak ta zaruka muze prodrazit.
1. 5. 2016 23:59
Re: Skvělé číslo
MPI je dobry motor. Najezdil jsem s tim v O1 a O2 furu a na takove to popojizdeni - mesto, okresky pro klidnyho ridice to staci. Pokud vim v Rusku to fo nekterych modelu Skody a VW furt cpou. No a nenapada me jedina vec, ktera by byla u Logana lepsi nez u O2 ale i O1 dejme tomu po FL. Bezpecnost? Interier? Prakticnost? Jizdni vlastnosti? Naklady na provoz predpokladam vzhledem k cenam dilu na Skodovku a rozsirenosti servisu minimalni.. Logan mi dava smysl opravdu jen pokud nekdo chce za kazdou cenu nove auto, zaruku a opravdu neresit vubec nic. Pro me by to neprevazilo moznost mit podstatne a vlastne ve vsech aspektech lepsi auto - pro ktere ani 200 tisic km neni nic. Ale umim pochopit ten duvod noveho vozu..
1. 5. 2016 21:51
do 300 K
U nás zkrachoval prodejce Fordu a hned poté šel prodávat oficiálně |Renault, ale prodává jen Dacii. Asi hlavně proto, že 9 z 10 lidí, co k němu přijdou, chtějí jen auto do 300 K. Tak je to jasný. A Dacie tu má tady každý druhý řemeslník, stavední firma atd atd. Hlavně teda Dokker. A když jí koupí s benzinovým motorem a předělají na LPG, jezdí pak za hubičku. Jen s tim autem pak jezdí každej, kdo má ruce nohy.
1. 5. 2016 20:39
Re: Skvělé číslo
Hele já ho třeba mám. Prostě jsem nechtěl řešit ojetinu. Lítat po bazarech a shánět něco poctivýho. A zrovna u těch Oktávek by to nebyla sranda. Takhle mám nový auto s tříletou zárukou s výbavou, která obsahuje vše co je potřeba a co spousta starých oktávek ani nemá. Na rozdíl od té první generace už to ani není vysloveně zastaralý a že to má všude tvrdý plasty je mi putna
1. 5. 2016 20:39
Re: Skvělé číslo
Hele, kdybych si měl vybrat mezi novou Dacií a ojetou oktávkou s 1,6 MPI tak bych měl vybráno hned a oktávka by to rozhodně nebyla >:D V případě, že bych mohl zvolit jakoukoliv ojetinu v ceně Dacie tak by to zas v žádném případě nebyla Dacia ;-)