Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Svět motorů 42/2011: Srovnávací test - Škoda Fabia vs. Kia Rio

Vitek
Diskuze (65)
V pondělí vychází nové číslo Světa motorů. Co v něm najdete?

Zrcadlo týdne

Ceny paliv. Pivo pro řidiče. Zakázaná reklama u silnic? Autokriminalita.

Když nevíte o zavinění nehody

Auta se prý srazila kvůli němu, a přitom o tom vůbec neví. Dokonce ho ještě nařkli z ujetí od nehody. Co s tím?

Mix

Hyundai Eon. Chevrolet Spark na elektřinu. Nový kabriolet Opel.

Jízdní dojmy: Cadillac CTS-V Sport Wagon

Kdo je aktuálně nejrychlejší sériový kombík? Jmenuje se CTS-V. Výkon přeplňovaného osmiválce 6,2 litru je 415 kW a nejvyšší rychlost 306 km/h.

Srovnávací test: Škoda Fabia 1.2 TSI vs. Kia Rio 1.25 CVVT

Základní motor nového Ria slibuje i bez turba stejných 85 koní jako přeplňovaná Fabia. Takové sebevědomí si říká o konfrontaci.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Citröen C3 Picasso Color Concept

Pohodlný podvozek, prostorný interiér a mazlivě boubelatý design. Nejmenší citröen z odnože Picasso si rozumí hlavně se ženskou půlkou populace.

Chevrolet Cruze HB 1.8 16V LTZ

Týdenní test nás znovu utvrdil v názoru, že tohle auto sice není v ničem špička, ale všechno v něm skvěle pasuje dohromady.

Seat Exeo 2.0 TDI Style

Na jedničku Seat Exeo ST 2.0 TDI s Multitronicem nestačí. Automat se po městě hodí, ale co úspornost ve spojení s dvoulitrovým vznětovým čtyřválcem?

Volkswagen Touareg

Bazar: Saab 900 a 9-3, 1993-2002

Silné turbomotory se přetahují s podvozkem a v kabině je úzko. Kufr je ale ohromný, ceny nízké a mechanika švédsky bytelná.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Historie: Automobiové havárie

Kdo nejezdí, nebourá. A při jízdě jste stále jednou nohou v hrobě a druhou v kriminále: to se traduje už snad sto let. Otec našeho prvního automobilu tak o nohu dokonce přišel.

Mix

Taxikáři pod drobnohledem. Ekoteroristé před soudem. Petrol Summit v Praze. Znáte značky. Future of Safety od Fordu.

Udělej si sám: Dětské sedačky

Nechcete hazardovat se zdravím vašeho dítěte? Pořiďte mu kvalitní autosedačku. Poradíme, na co si dát pozor a čemu se při nákupu věnovat.

Otázky a odpovědi

Kanadský řidičák. Design škodovek. Znamená širší lepší? K čemu je variabilní časování ventilů?

Aktuální slevy

Prodeje malých MPV rostou. Na co lákají? Kromě vyšší stavby a variability hlavně na speciální akční modely.

Rozhovor: Lou Fanánek Hagen

Hudební skladatel, zpěvák a frontman skupin Tři sestry a Synové výčepu zdědil zálibu v motorkách po svém otci. Stejně jako on ale strávil nakonec více času za volanty různých aut.

Mix

Sebastian Vettel se stal nejmladším dvojnásobným mistrem světa F1. Mistrem Evropy historických rallye je Miroslav Janota. V Le Mans byla vidět hromadná havárie tahačů. Poprvé v Česku jel Mini Cooper.

Rozhovor: Roman Kresta

Pět titulů získal v mezinárodním mistrovství republiky. Jediný český jezdec, který jezdil v továrním týmu v mistrovství světa, však ještě končit nehodlá.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Mistrovství Evropy v autokrosu 2011

Pro sezonu 2011 vznikla nová jménem Junior Buggy a v ní zvítězil Jakub Kubíček. Jediný český mistr Evropy v této disciplíně v roce 2011.

Nový Svět motorů zítra na stáncích

Nové číslo Světa motorů můžete zakoupit vždy od pondělí na stáncích. Již dnes jej můžete objednat přes formulář na stránkách Světa motorů.

Všichni předplatitelé dostávají jedno číslo časopisu za pouhých 19 Kč (51 čísel ročně celkem za 969,- Kč), hodnotný dárek a přístup do elektronického PDF archivu časopisů od roku 2008.

Vitek
Diskuze (65)
Avatar - das_autos
17. 10. 2011 19:34
Re: A vítěz je?
Tvůj charakter zřejmě taky nesahá po kotníky neboť každýho kdo je jen trochu zkritizuje ihned napadneš :no: .Buď jí máš doma v garáži a štve tě,že by jsi za stejný prachy mohl mít dnes echt evropskej mainstream a ne béčkovej odvar nebo jsi dealerem a děláš si tady reklamu.Korejci zatím nepatří na špičku ani v prodejích ani v ničem jiným.
Avatar - miromen
17. 10. 2011 12:31
Re: Svet motorov valcuje
Fabia celkově prohrala a jasně tam napsali že pokud by ve Fabii byl motor HTP tak je odstup ještě větši. Take pišou že je jasne že ma přeplňovany motor ve Fabii vyhodu ale vykonově jsou na tom stejně takže jim šlo o rozdil.
Avatar - iudex
17. 10. 2011 12:23
Re: Svet motorov valcuje
Iste, to bol môj odhad. Ale stavím sa, že dosť blízky realite. Veď daj vedieť, ak si to prečítaš.
Avatar - miromen
17. 10. 2011 12:22
Re: Svet motorov valcuje
SM už je na stancich. Stači přečist test a nedělat ukvapive zavěry.
Avatar - iudex
17. 10. 2011 12:20
Re: Svet motorov valcuje
No rozmýšľaj Ty. Zdá sa Ti primerané proti atmosfére postaviť turbo s rovnakým objemom? Keby to bolo atmo 1,6 vs. 1,2 TSI s výkonmi okolo 100-120 k, beriem. Ale nepreplňovaná 1,2 a 1,2 s turbom? Čiste objemovo primeraným súperom vo Fabii by bola tá 1,2HTP v silnejšej verzii, s privretým okom (s ohľadom na výkon) 1,4 16v.