Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Svět motorů: Škoda Fabia Combi 1.0 MPI/55 kW (+video)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (167)
Po prvním svezení na francouzském pobřeží jsme vyzkoušeli novinku Škoda Fabia Combi v domácím prostředí. Zajímala nás hlavně základní verze s litrovým motorem.

První test kombi Škoda Fabia v České republice přinese již tradičně týdeník Svět motorů, a to v pondělí 9. února. Pánové z redakce si rozhodně nebrali servítky a vedle obvyklých testovacích metod zařadili tentokrát navíc jednu zkoušku přímo jako ze života.

Pět urostlých mužů s „rakví“ na střeše a plným zavazadelníkem vyrazilo na Ještěd. Jak si mladoboleslavská novinka poradila s více než pětisetkilovou zátěží v prudkém stoupání? To si přečtete v časopise.

Zahanbit jsme se nenechali ani my, Auto.cz. K první zkoušce v českých podmínkách jsme zvolili Škodu Fabia Combi s turbomotorem 1.2 TSI/66 kW, který bude podle našeho názoru hlavním tahákem tuzemských zákazníků.

Test, jehož součástí bude také komentované video zaměřené na odlišná, leč stále praktická hlediska vozu, rovněž vyjde v pondělí 9. února ráno na našem webu.

Video se připravuje ...

Foto: David Rajdl, video: Matouš Jelínek

redakce AUTO.CZ
Diskuze (167)
13. 2. 2015 04:05
auto pro pět chlapů
To kluci ze SM trošku přepískli - nejhorší je dělat z nové Fabie rodinné auto - je to prostě kategorie malých aut. Ano - pro 2 dospělé a 2 děti, nebo pro trpaslíky. Mám 192cm a mám myslím vzorový posaz za volantem. Tvrdý středový panel v místě vedle ovládání klimatizace vychází přesně na kolenní čéšku, takže se musím posunout trochu dozadu - pak si za sebe nesednu ani náhodou. Velikost interiéru Fabie III je takřka totožná s předchozími Fabiemi - tak proč ty řeči o nárůstu vnitřního prostoru. Motor 1,0 je evidentně určen do města, pružnost je zoufalá (zlatý 1,2HTP). Kufr je pěkný, ovšem za cenu 12cm schodu - pokud si připlatíte za dvojitou podlahu, získáte rovinu, ovšem ty opěvované litříky se někam ztratily. Takže autíčko pěkné, s motorem 1,2 TSI 81kW velmi svižné (taky pěkně drahé), ale proboha porovnávat s malými auty! Rodinné opravdu není....
Avatar - Emel
10. 2. 2015 21:21
Re: Fabia cena
Běžně kolem 10%
9. 2. 2015 22:41
Re: JE TO ŠUNKA, VIDĚL JSEM TO V AKCI
ado, do poradne zimy radeji benzin, ta nafta by ti tam mohla zastydnout jak tvoje puberta ;-).
9. 2. 2015 22:20
Re: Fabia cena
Kolik myslíš,že ti dají u Škody slevu?Za 10 tis.budeš hodně rád,budou ti cpát zástěrky,koberce atd.
Avatar - milioner
9. 2. 2015 21:07
Re: Divím se
....že by kroutící moment?