Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tahače MAN TGX ve službách Audi Sport

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus dodala Audi Sport celkem osm tahačů řady TGX pro potřeby závodních týmů v DTM i FIA WEC.

Audi Sport se od roku 2009 spoléhá na nákladní automobily značky MAN, jichž využívá nejen pro přepravu svých závodních vozů, ale i náhradních dílů a zázemí pro inženýry a techniky.

Nejnovější přírůstky do flotily Audi Sport představuje osm nových tahačů, z nichž jsou dva typu MAN TGX 18.560 a šest typu MAN TGX 18.480.

Dvojice tahačů MAN TGX 18.560 4x2 BLS s nejprostornější a nejkomfortnější kabinou XXL, v níž nechybí ani kožené čalounění, je vybavena motory D38 o výkonu 412 kW (560 k) a točivém momentu 2700 N.m.

Výbava těchto tahačů zahrnuje automatickou převodovku MAN TipMatic, prediktivní tempomat EfficientCruise, využívající data z GPS, který díky 3D mapám odhaluje stoupání a klesání na aktuální trase, jimž přizpůsobuje rychlost vozidla a systém EfficientRoll, určený pro dálniční a silniční úseky s mírným klesáním, která právě v těchto místech odpojí motor od převodovky, aby vozidlo mohlo jet dál bez překonávání odporu motoru běžícího bez vstřikované nafty.

Šestice tahačů MAN TGX 18.480 4x2 BLS disponuje podobnou výbavou jako dvojice výkonnějších příbuzných a rovněž je osazena kabinami XXL, ale jejich motory D26, spolupracující s dvanáctistupňovými automatickými převodovkami MAN TipMatic, disponují výkonem 353 kW (480 k) a točivým momentem 2500 N.m.

Všech osm tahačů je vybaveno nejnovější generací bezpečnostních systémů z nabídky společnosti MAN Truck & Bus. Standardem pro všechna nákladní vozidla tohoto výrobce je asistent nouzového brzdění, který již nyní splňuje zpřísněné požadavky EU, které budou platit od listopadu 2018.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)