Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takto by mohla vypadat nová Škoda Octavia RS s výkonem až 245 koní!

Jan Mička
Diskuze (17)
Škoda Auto teprve včera zveřejnila první snímky modernizované octavie, a už se začíná internet plnit grafickými návrhy dalších variant. Takto by mohla vypadat verze RS.

Na praktiky nezávislých grafiků jsme si už vlastně zvykli. Mnohdy jenom pár hodin po představení prvních snímků nových automobilů přicházejí s vlastní mi vizemi dalších verzí, přičemž výjimkou nejsou karoserie kombi, kupé, případně off-roadově laděné crossovery. Dnes se ale podíváme do světa rodinných „sporťáků“.

Škoda zveřejnila snímky modernizované Octavie teprve včera, a od té doby jsme vám stihli přinést například exkluzivní informace o motorech. Verze RS, kterou ztvárnil grafik známý pod pseudonymem X-Tomi, dostane vedle obligátního vznětového TDI také benzinový dvoulitr ve dvou výkonových stupních, přičemž ten vyšší bude mít 180 kilowattů. Stoprocentně opět půjde o historicky nejrychlejší sériově vyrobenou octavii s doladěným zvukem v kabině a elektronickým diferenciálem VAQ, který dostalo už dosud nejsilnější RS230 se 169 kilowatty. To se také podle našich informací stane vstupní branou do světa benzinových „eresek“, protože se 162kilowattovou verzí se nadále nepočítá.

Standardní modernizovaná Octavia se začne prodávat koncem letošního roku a první kusy dorazí k zákazníkům začátkem toho příštího, „eresa“ se ale jenom tak nedočkáme. Vyrábět se začne až v únoru a do prodeje se dostane na přelomu května a června. Do té doby se dočkáme i Scoutu, který by se měl začít prodávat o pět týdnů dříve.

Jan Mička
Diskuze (17)
29. 10. 2016 16:21
...
Takhle to urcite vypadat nebude, Scout a RS budou mi masku pozmenenou (oramovani svetel).
29. 10. 2016 07:10
Re: Predne svetla
Kaban by se mel ucit ;-)
29. 10. 2016 05:20
Re: Predne svetla
to už by byl zas z toho Rapid
29. 10. 2016 01:34
Predne svetla
Tak ja nie som ziadny grafik, skor bastlic. Ale takto nejako to mohlo snad vyzerat:
[odkaz]
Avatar - Avanti
28. 10. 2016 23:23
honíte?
Honíte si na tom dobre v redakcii čo? Možno sa aj batožinový priestor zväčší o nejaký ten liter až liter a pol.. To budete striekať až až :-! :-! :-!