Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tata Indigo XL: pro zvláště náročné zákazníky

Dan Vořechovský
Diskuze (28)
Nová limuzína Indigo vycházející ze stejnojmenného sedanu nabízí zejména hodně prostoru a komfortu.

Indická automobilka Tata Motors se rozhodla pro výrobu prodloužené verze sedanu Indigo. Prodloužená limuzína má nabídnout zejména více komfortu, luxusu, stylovosti a výkonu. Není bez zajímavosti, že vůz s takovýmto rozvorem de facto vytvořil nový segment. Podobně prostorné vozy se totiž v Indii nevyrábí.

Oproti sedanu Indigo dostala prodloužená verze XL o 200 mm větší rozvor, který tak celkově činí 2 650 mm. Velikost vnitřního prostoru, včetně místa pro nohy, je srovnatelná pouze s tamními luxusními vozy. Přední sedadla jsou elektricky stavitelná a jsou vybavena bederní opěrkou. Indickou novinkou je i ovládání klimatizace pro druhou řadu sedadel. Pocit luxusu navozují v interiéru zejména kožená sedadla a dřevěné obložení. Cestující na druhé řadě sedadel ocení středovou loketní opěrku, která obsahuje i držáky nápojů. Do výbavy patří i zábavní DVD systém se čtyřmi reproduktory a LCD monitory zabudovanými do hlavových opěrek. Indigo XL nabízí dokonce i Bluetooth rozhraní nebo chladničku, která je součástí odkládací schránky na palubní desce.

Změny vnějšího vzhledu prodloužené verze nejsou oproti sedanu tak velké. Nový je přední i zadní nárazník, přední i zadní světlomety s čirou optikou, kulaté přední mlhovky a elektrická vnější zpětná zrcátka. Tata navrch přihodila i ozdoby z chromu. Indigo XL je postaveno na devítipaprskových 14palcových kolech z lehkých slitin. Zadní kola dostala tříprvkové zavěšení.

Na výběr mají zákazníci ze dvou motorizací. První variantou je benzinová čtrnáctistovka, která nabízí maximální výkon 75 kW (101 k). Druhou možnost pak představuje dieselový agregát se vstřikováním common rail, který podává maximální výkon 52 kW (70 k).

Dan Vořechovský
Diskuze (28)
Avatar - bxs
21. 1. 2007 13:45
dělají si z nás srandu
Myslím že si indové dělájí z evropanů srandu. K luxusnímu a komfortnímu autu to má skutečně dost daleko. :no:
Avatar - Pekelná Micinka
19. 1. 2007 15:18
Re: Fakin niga
A dobrý na tom je to, že kdyby to nahlásili na policii, tak zas těžko budou vysvětlovat. Seděl jsem na kufru svýho auta a pomalu jel po ulici.. a on pak přiběhnul nased mi do auta nastartoval a odjel. >:D
Avatar - Pekelná Micinka
19. 1. 2007 15:16
Fakin niga
[odkaz]
19. 1. 2007 13:35
Indickej Logan
Tak to by odpovídalo. Jenom nechápu, proč chtěj dělat honosný auto z auta pro dělníky.