Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tata Motors zvýšila cenu modelu Nano

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Indická automobilka Tata Motors se rozhodla ke zvýšení ceny svého nejlevnějšího vozu Nano. Vyšší cenu zaplatí i část zákazníků, kteří si vůz objednali už loni.

Indická automobilka Tata Motors minulý týden v pátek oznámila, že zvýšila cenu svého modelu Nano o 3 až 4 % podle jeho varianty. Důvodem je kompenzace prudkého nárůstu vstupních nákladů. Jde o první zdražení modelu od jeho uvedení na indický trh na jaře minulého roku. Základní cena modelu Nano byla tehdy stanovena v přepočtu na 2 628 amerických dolarů (dnes zhruba 53 tisíc Kč).

Zvýšení ceny se dotkne také zákazníků, kteří si automobil již objednali, ale nebyl jim ještě dodán. Automobilka Tata obdržela v období od března do června loňského roku celkem 206 703 objednávek na vůz Nano. Z nich loterií vybrala 100 tisíc zákazníků, kterých se zvýšení nedotkne. Zbývající zákazníci, kteří se rozhodli svou objednávku zachovat, zaplatí vyšší cenu. Tata však zatím nové objednávky nepřijímá.

Po automobilu je v Indii velká poptávka. Vozy pro šťastné vylosované zákazníky by měly být všechny dodány do konce tohoto roku. Poté bude následovat další dodávka pro 55 tisíc zájemců, kteří nezrušili své objednávky. Tato Motors již postupně zvyšuje výrobu ve své nové továrně na západě Indie. Ročně by se mělo v této továrně vyrobit 250 tisíc vozů Nano.

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Avatar - Glaukos
20. 7. 2010 10:55
Re: XXRATAN Ta Ta Ta Ta ceny nízké za kaťata
Jaguar za 60 tisíc, to je terno, hned bych si jeden koupil >:D
19. 7. 2010 23:36
Re: XXRATAN Ta Ta Ta Ta ceny nízké za kaťata
Proto možná zvedli cenu, předek v novým Jaguar stylu bude něco stát >:D
Avatar - Pekelná Micinka
19. 7. 2010 01:20
XXRATAN Ta Ta Ta Ta ceny nízké za kaťata
Snad z něj nezbouchaj malý Jágo, tak jako Aston z Toyoty.. ;-) 8-s >:D