Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tata v Ženevě 2004

Vitek
Indická automobilka již několik let v Ženevě vystavuje své vozy a také je na několika evropských trzích prodává. V Británii znají zákazníci malý hatchback Indica pod jménem CityRover.

Indigo Advert

Tata Group je jedna z nejrespektovanějších indických průmyslových skupin s celkovým ročním obratem 11 miliard USD (tj. asi 2,4% indického HDP). Nejvýznamnější firmou v rámci koncernu je Tata Motors, založená v roce 1945 společně s německým Daimler Benz, od roku 1969 je Tata nezávislá automobilka. Pod značkou Tata se vyrábí nejrůznější dopravní prostředky (osobní automobily, autobusy) i jinou motorizovanou techniku (traktory, vojenská vozidla), celkem přes 130 různých modelů. Vývojové centrum automobilky zaměstnává 1100 lidí.

Tata Indigo Advert

Automobil do velmi lehkého terénu vznikl na bázi modelu Indigo Station Wagon. Automobil dostal doplňky, které vozu dodávají náležitý vzhled, vyšší světlá výška, na druhou stranu, v terénu opravdu pomůže. Automobil by se měl na vybrané trhy dostat ještě letos a to s benzínovým motorem 62 kW a turbodieselem 52 kW.

Modely Indigo se vyrábí ve třech karosářských verzích: jako pětidveřový hatchback, čtyřdveřový sedan a kombi. Dalšími prezentovanými modely jsou off-roady Safari a Pick-up.


Vitek