Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra má úspěch u českých silničářů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Společnost Tatra Trucks je tradičním dodavatelem nákladních vozidel pro komunální služby, což dokazují i její dodávky vozidel pro Správy a údržby silnic v Pardubickém a Jihočeském kraji.

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks ve spolupráci se SÚS Pardubického kraje pořádala v kraji první ročník Cestářského rodea, který měl pozitivní ohlasy. U silničářů v Jihočeském kraji pak vyhrála zakázku na dodání deseti vozidel Tatra.

„První ročník Cestářského rodea, jízdy zručnosti řidičů posypových vozů, se velice podařil. Tatra Trucks je partnerem Cestářského rodea v několika krajích po celé České republice, proto jsme rádi, že se tato akce dostala i do Pardubického kraje,“ řekl Radek Suk, manažer pro klíčové zákazníky značky Tatra.

„Děkuji společnosti Tatra Trucks za spolupráci a podporu při prvním ročníku Cestářského rodea SÚS Pardubického kraje. Akce měla v našem kraji velký úspěch a věříme, že ji budeme v příštích letech opakovat,“ dodal Miroslav Němec, ředitel SÚS Pardubického kraje.

Správa a údržba silnic Pardubického kraje má ve svém vozovém parku celkem 90 vozidel s průměrným stářím 18,4 roků. Aktuálně provozuje devět nových vozů modelové řady Phoenix a 41 starších tatrovek. Společnost Tatra Trucks nyní dodává SÚS Pardubického kraje další tři nová vozidla.

Dalším úspěchem kopřivnické automobilky je výhra veřejné soutěže SÚS Jihočeského kraje na dodání deseti vozů v provedení Phoenix 4x4: Tato vozidla dodá společnost Tatra Trucks v únoru příštího roku.

Správa a údržba silnic Jihočeského kraje má ve svém vozovém parku přibližně 190 vozidel a spravuje 6200 kilometrů silnic. Průměrné stáří vozového parku je 20 let.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - bystron
18. 10. 2018 00:19
Re: TATRA na silnicích
Tatra je super legenda, to jooo. Ale spolehlivost nebo rentabilita? Hasiči to maji kvůli individualizaci.
17. 10. 2018 20:14
TATRA na silnicích
Konečně přišli na to ,že domácí vozidla jsou jaksi spolehlivější ,hlavně co se týče oprav , hasiči na to také přichází ,po té co se utrhly celé kabiny ze šasi , některá ta zahraniční vozidla jsou pouze na silnice.
Avatar - Jenik3
17. 10. 2018 09:53
Re: Že by
1 - silnice byly
2 - vzhledem k tomu, ze uz mesic nekaplo, pochybuji, ze bude v zime snih.
17. 10. 2018 09:42
Že by
Silnice konečně byli aspoň někde po sněh nadilce prohrnuty když už mají i techniku která i projede.