Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra Trucks získala prestižní ocenění a přibližuje budoucnost muzea

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Tradiční česká značka a Značka, na kterou jsou Češi nejvíce hrdí, jsou dvě prestižní ocenění, která získala společnost Tatra Trucks a.s.

Projekt Česká značka pořádá agentura CZECH TOP 100 ve spolupráci s výzkumnou agenturou Harmon Research. O výsledcích ankety o nejsilnějších českých značkách rozhodovala svým hlasováním široká veřejnost v rámci reprezentativního průzkumu.

Společnost Tatra Trucks a.s. se ve dvou kategoriích, Tradiční česká značka a Značka, na kterou jsou Češi nejvíce hrdí, umístila na prvním místě. Na slavnostním večeru v reprezentativních prostorách rezidence pražského primátora ve středu 21. listopadu převzal ocenění Andrej Čírtek, tiskový mluvčí společnosti Tatra Trucks.

„Tatra je značka, která je spjata s existencí Československa i České republiky a na kterou, jak se ukázalo v průzkumu, jsou Češi právem hrdi. I díky síle značky se kopřivnické automobilce podařilo překonat v její historii všechna nelehká období a uchovat si pozici významného světového výrobce těžkých užitkových vozidel do terénu. Samotný název odkazuje na to, že naše automobily byly za 1. republiky testovány právě ve slovenských Tatrách,“ řekl Andrej Čírtek.

Kopřivnická společnost Tatra Trucks a.s. své dobré jméno pod českými vlastníky i nadále upevňuje a angažuje se mimo jiné i ve společensky prospěšných projektech. Jde především o nové muzeum automobilů Tatra, které vznikne jako pobočka Muzea Novojičínska a bude ho provozovat Moravskoslezský kraj.

U nového muzea nebude chybět ani restaurovaná národní technická památka v podobě motorového vlaku Tatra T 68 zvaného též Slovenská strela. Ta momentálně podstupuje kompletní opravu v moravských Hranicích. Následně bude Slovenská strela vystavena v novém depozitáři, který společnost Tatra Trucks plánuje postavit do poloviny roku 2020.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
30. 11. 2018 21:02
daftra
přestaňte tady tomuto xindlu říkat Tatra,ta už dávno není !!!