Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra zahajuje 45. Barum Czech Rallye Zlín

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nákladní a závodní vozidla značky Tatra se představí v akci na části trati 45. ročníku Barum Czech Rallye Zlín.

V rámci slavnostního zahájení jedné z nejvýznamnější českých motoristických akcí se na městské rychlostní zkoušce ulicemi Zlína prožene dvojice pro zdejší soutěž netradičních strojů z kopřivnické automobilky Tatra.

První z této dvojice bude zástupce modelové řady Phoenix. Ta koncem loňského roku dorazila v modernizované podobě s motory splňujícími emisní normu Euro 6 a dalšími novinkami v konstrukci i výbavě.

Druhým vozidlem bude skutečný závodní speciál, i když připravený pro jiný typ soutěží. Tímto strojem bude Tatra 815 Dakar 2T0R45 Tomáše Tomečka, k jejímuž pohonu slouží vzduchem chlazeným 19-litrový dvanáctiválec, který jí umožňuje pohybovat se i rychlostmi nad 150 km/h.

Samotná exhibiční jízda obou zástupců značky Tatra je plánována v čase 17.45 až 18.30 hodin v pátek 28. srpna 2015, ale před ní budou vozidla celý den k prohlídce u stánku autorizovaného dealera kopřivnické automobilky, společnosti ZLINER, na náměstí Práce a následně i po ní a to až do páteční půlnoci.

U expozice proběhne v 16.00 autogramiáda legendy dakarských rallye Tomáše Tomečka a jako bonus má po celou dobu akce probíhat prodej značkových reklamních předmětů značky Tatra, které jsou nabízeny i prostřednictvím v letošním roce nově spuštěného T-Shopu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)