Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Techart v Ženevě 2009

Michal Fokt
Diskuze (0)
Společnost TECHART Automobildesign GmbH z německého Leonbergu se specializuje na vozy Porsche a veze se tak na vlně úspěchu stuttgartského výrobce sportovních vozů.

911 Carrera 4S Cabriolet

Techart se do úpravy kabrioletu 911 Carrera 4S Cabriolet nepouští poprvé. Novinka přichází s novým nárazníkem s velkými vstupy vzduchu, jejichž tvar se stal charakteristický pro výtvory tohoto úpravce. Na voze jsou nové nástavce prahů a přepracování se dočkala zadní část, kde jsou použity nové zadní blatníky s většími vstupy vzduchu, nový zadní nárazník a rozměrný spoiler na víku motorového prostoru. Změny na vzhledu karoserie doplňují i nová dvacetipalcová litá kola, ozdobné koncovky výfuku a LED světla pro denní svícení.

Vůz dostal také silnější brzdy s rudě lakovanými třmeny a vrtanými kotouči, tužší pružiny zase zajistí lepší ovladatelnost auta. Úpravy motoru se teprve připravují. Do interiéru si můžete pořídit celou škálu koženého čalounění, speciální tříramenný volant, hliníkové pedály a ozdobné dekory, závislé pouze na individuálním vkusu, protože Techart je schopen zajistit prakticky cokoli.

GTstreet RS

Vůz Techart GTstreet RS s výkonem 515 kW a točivým momentem 860 Nm už dobře známe. Auto postavené na bázi Porsche 911 GT2, které zvládne projet malý okruh na Hockenheimu za 1,06.811 min, se však v Ženevě představilo s drobnými vylepšeními. Konkrétně se jedná o LED světla pro denní svícení, mnohem důležitější je však vybavení kupé systémem Nose lift. Ten umožňuje stiskem tlačítka na palubní desce zvednout příď vozu o 60 mm a zlepšit tak ovladatelnost a jízdní vlastnosti v nízkých rychlostech - vůz se automaticky vrátí na původní světlou výšku po překročení rychlosti 80 km/h.

Cayenne Diesel

Časy se mění a s nimi se do vozů Porsche dostávají i motory, o nichž by německá automobilka před pár lety ani neuvažovala - turbodiesely. Techart se však při úpravě novinky v modelové škále Porsche - Cayennu Diesel, soustředil spíš na optickou stránku věci. Velké SUV dostalo modifikovaný přední nárazník, zadní nárazník s difuzorem, střešní spoiler, prahové nástavce, "mračítka" na přední světlomety a 21" nebo 22" kola s pneumatikami 295/35 R21 nebo 295/30 R22. Sadu doplňuje sportovní vzduchové pérování se sníženou světlostí, koncovka výfuku a kožené variace interiéru.


Michal Fokt
Diskuze (0)