Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tendr na rychlá auta pro policii přezkoumá antimonopolní úřad

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
O vítězi tendru za více než 30 milionů korun mělo být rozhodnuto tento týden, kvůli kontrole antimonopolního úřadu však policejní prezidium zatím vítěze nevybralo.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) si vyžádal dokumentaci k výběrovému řízení na dodávku 20 nových rychlých aut pro policii. ČTK to ve čtvrtek řekla mluvčí policejního prezidia Veronika Hodačová.

O vítězi tendru za více než 30 milionů korun mělo být rozhodnuto tento týden, kvůli kontrole antimonopolního úřadu však policejní prezidium zatím vítěze nevybralo a raději vyčká na jeho závěry. Stanovisko úřadu ČTK zjišťuje.

Ze zadávací dokumentace vyplývá, že deset aut má být v provedení sedan nebo liftback, zbylých deset v provedení kombi. Nová auta mají vedle dálnic hlídat i provoz na silnicích pro motorová vozidla nebo silnicích první třídy. Mají jezdit na benzin a výkon motoru má být minimálně 190 kilowattů. Vítězem tendru by se měl stát uchazeč s nejnižší nabídkovou cenou.

Policie obdržela celkem čtyři nabídky. Které firmy se do soutěže přihlásily, mluvčí neprozradila. Mezi nabídkami by se měly objevit vozy Volkswagen Passat nové generace, Opel Insignia OPC, ale také Volvo S60/V60. Čtvrtou nabídkou jsou zřejmě opět Volkswageny Passat, s nimiž jde do soutěže také jeden z tuzemských dealerů značky.


Co musí umět nástupci policejních Passatů R36?

Nové vozy mají doplnit a časem i nahradit dosavadních 16 Volkswagenů Passat R 36, které si policie pořídila v roce 2008. Auta mají výkon 299 koní a jsou schopna dosáhnout rychlosti mezi 280 a 290 kilometry za hodinu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Avatar - scooter_x (AlkoholixXx)
25. 11. 2011 18:21
Re: Od každého trochu...
Pokud by byl za mnou, je to o dost horší, to máš pravdu. I tak má ale R36 jiný nárazník, prahy, jinou masku. Poznat to jde, jen v noci ne. Pravda je ale taková, že oni číhaj v pravém pruhu při 125 kmh, takže důležité je, jak auto poznat zezadu.

S tou nenápadností se pleteš, třeba BMW 330i je o mnoho nenápadnější. Superb i passat má jiné koncovky, viz výše, 330i má pouze dvojitou, stejně jako 325i, 325d a 330d. A 3er jezdí taky jak naděláno. Takže třeba to BMW by bylo o dost nenápadnější. Bohužel se do tendru nepřihlásilo, protože jim je jasné, že v korupční atmosféře v ČR nemá proti Passatu nikdo konkurenta ;-)
25. 11. 2011 17:35
Re: tak na ně
To jako ze pokud se nejaka automobilka citi poskozena vyrazenim, nema si stezovat? Chlape, ty tu obcas predvadis nazory zaseknute pred dvaceti lety, probud se!
25. 11. 2011 14:27
Re: Od každého trochu...
Zatím jsem je ale vždy poznal, takže kolega esenbe má dle mne pravdu. Co si ale myslím, že jich mělo přibýt tak 50 kousků, aby se dostalo na všechny české cesty! :yes:
na "jedničkách" a "dvojkách" je to také katastrofa!
Avatar - kari.laz
25. 11. 2011 11:58
Re: Od každého trochu...
Možný to je, ale stejně sledovat každý Passat, jestli má dvě koncovky výfuku a pak koukat, jestli to je R36 (nový už to označení ani nemá) není úplně ideální.
25. 11. 2011 11:24
Re: Od každého trochu...
No většinou nejezdí tak ,že by tě dohnali když jedeš okolo 140 - 150. Jedou většinou okolo 120 ti v pravém pruhu a čekají na ty kdo je předjede. Takže rozpoznání zezadu je nejdůležitější.