Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tip na víkend: Autosalon Vídeň. Spousta novinek na malém prostoru. A za pár korun!

Jan Mička
Diskuze (9)
Pokud stále uvažujete, co dělat o nadcházejícím víkendu, máme pro vás jeden tip: vídeňský autosalon. Dvě haly jsou doslova napumpované novinkami!

Nedávno se docela bouřlivě hovořilo o návratu brněnského autosalonu, stačí však jediná návštěva stránky výstavy a je vám jasné, že nic podobného letos v Brně nebude. Důvodem zrušení příprav veletrhu je nezájem ze strany automobilek, respektive nedostatečný počet přihlášených značek, z pohledu motoristických fanoušků se ale zase tak moc nestalo. Z Brna totiž stačí poskočit o nějakých 130 kilometrů dál a můžete navštívit sice docela „kompaktní“, ale zato velice povedený autosalon ve Vídni.

Pokud nemáte o nadcházejícím víkendu co dělat a chcete si osahat nějaké to nové auto, je vídeňský autosalon naprosto ideální. Akci jsou vyhrazeny haly C a D zdejšího výstaviště (otevřeno je od 9 do 18 hodin), na přilehlém parkovišti zaparkujete za 9 eur na den, a dokonce ani vstupné není nijak přehnaně drahé. Dospělého vyjde o víkendu celodenní vstupenka na 13,50 eur (asi 360 korun), studenti a osoby nad 62 let to mají za 8,50 eur (asi 230 korun) a děti do deseti let mají vstup zdarma. Dobře, možná se vám to teď zdá moc, ve Vídni je ale tolik novinek, že nějakou tu stovku navíc docela rádi oželíte.

Evropskou premiéru zde má například nová generace BMW řady 5. V době naší návštěvy byl na výstavní ploše jediný kousek, i ten ale na nabytí dobrého dojmu stačil. U Audi je k vidění A5 Sportback a nová generace SUV Q5, které jsme koncem listopadu loňského roku testovali přímo v jeho domovině, Honda ukázala nový Civic X a supersport NSX, Seat zase modernizovaný Leon, a v hojné míře byl zastoupen i omlazený Volkswagen Golf s velkým středovým displejem a digitálním přístrojovým štítem. Změny exteriéru jsou decetnní, ale na první pohledu jasně patrné.

Škodovka vystavovala dva exempláře modernizované Octavie a kupodivu také docela obyčejnou verzi Fabie bez automatické klimatizace a se základním rádiem. Fajn změna vzhledem k faktu, že se na velkých autosalonech obvykle představují pouze výbavou nabušené exempláře…

V podobném duchu se však vyšvihla také Kia, jejíž želízko v ohni představuje nová generace městského modelu Rio. K vidění samozřejmě byla i vrcholná specifikace, na silnicích však budeme častěji potkávat levnější exempláře – podobné červenému na „patnáctkách“, který můžete vidět v přiložené galerii. Opomenout nemohu ani roztomilé Suzuki Ignis. Na tohle auto se opravdu hodně těším!

Na závěr si nechávám automobily, které mě znova dostaly do kolen. Záměrně říkám „znova“, protože se už dříve představily v Paříži a v Ženevě. V prvé řadě je to Aston Martin DB11, dokonalá ukázka automobilového umění, dále Lexus LC 500, který však byl obehnán páskou tak těsně, že je z něj na fotografiích vidět jenom zoufale málo (a taky mohl mít o fous větší kola), a Bugatti Chiron pyšně se tyčící vedle vozů Lamborghini a Bentley. Už kvůli možnosti prohlédnout si jeden z nejvýkonnějších a nejrychlejších automobilů planety se vyplatí do Vídně vyrazit, svůj šálek čaje si však najdou i ti návštěvníci, které hypersportovní vozy až tak nezajímají.

Jan Mička
Diskuze (9)
Avatar - Sumi2000
13. 1. 2017 22:35
Re: Vidensky autosalon a O III FL
Autosalon v Brně se snad časem oživí...uvidíme , Veletrhy BVV nyní má zpět město Brno.
Je možné , že nabídka by mohla být pro automobilky zajímavější než když výstaviště rýžovali germáni.
Jinak facelift Octavie je kandidát na nejhorší facelift století.. :no:
Neznám nikoho , komu by se ten paskvil líbil.
13. 1. 2017 19:48
Re: Vidensky autosalon a O III FL
Tisic lidi, tisic chuti, to je uplne jasny. Zakaznici sami rozhodnou. Vidensky autosalon je takova mala klasika, ktera ma temer vzdy dobrou uroven, prijemne straveny tri hodinky. Skoda, ze u nas je uz asi s autosalonama nadobro amen :-(
Avatar - Jaros71
13. 1. 2017 19:43
Re: Vidensky autosalon a O III FL
Ten facelift Octavie je děsný..ale každý má nějaký vkus.
Patříš k těm 5% kterým se líbí.. >:-[]
Podle anket na webech :
je téměř 95% z faceliftu Octavia na rozpacích nebo se zcela nelíbí !
Autosalon Víden' ale mohl být fajn..uvažuji že tam na hodinku či dvě zajedu.
13. 1. 2017 19:35
Re: Vidensky autosalon a O III FL
To je mi uplne jasny! >:D Me se auto docela libilo uz na prvnich fotkach, ale zajimalo me jak vypada in natura - a opravdu se FL povedl. Nova maska sice asi lip vynikne s peknou metalizou a vyssi vybavou (xenony/LED), ale prodeje to urcite posili ..
13. 1. 2017 19:26
Re: Vidensky autosalon a O III FL
Za tu oktávku to tady od místních plácalů schytáš... >:D