Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tisíce aut poničených hurikánem Sandy míří do dražby

David Bureš
Diskuze (4)
Výsledkem hurikánu Sandy, který v říjnu 2012 zasáhl východní pobřeží USA, jsou i tisíce zničených aut. Těch se nyní jejich majitel chce zbavit.

Tisíce aut poničených během hurikánu Sandy v současnosti vlastní společnost Insurance Auto Auctions Corporation (IAA), která je skladuje na letišti nedaleko New Yorku. V následujících měsících budou některá auta prodána během dražby.

Všechny vozy ale do aukce nezamíří. Některé jsou natolik poškozeny, že budou sešrotovány, jiné zase budou rozebrány na náhradní díly.

Poškozených automobilů je asi 15.000, IAA je skladuje na ranvejích a příjezdových cestách letiště Calverton Executive Park, který leží v americkém městě Riverhead.

Město na pronajímání prostoru čile vydělává, za každý pronajatý akr firma IAA platí asi 3.200 dolarů měsíčně. To je v přepočtu přes 62.000 korun. Představitelé Riverheadu předpokládají, že na pronájmu letištní plochy vydělají až 2,7 milionu dolarů, tedy zhruba 52,7 milionu korun.

Někteří ekologové ale uskladnění vozidel kritizují. Obávají se, že pokud zde automobily budou stát delší dobu, může z nich začít unikat olej nebo benzin, což by podle nich mohlo kontaminovat podzemní vody.

Na tuto kritiku město reagovalo sdělením, že automobily jsou postaveny na zpevněných plochách, možnost proniknutí kapalin z aut do podzemních vod je tak minimální. Automobily jsou navíc pravidelně kontrolovány, zda z nich něco neuniká. IAA k tomu pouze říká, že od úředníků dostala veškerá nutná povolení, aby na letišti mohla vozy uskladnit.

David Bureš
Diskuze (4)
6. 1. 2013 17:21
Re: USA
je tam víc dobrejch kousků, nehledě na americký klasiky za pár šupů..... :-) ještě mi to doma někdo posvětit, tak bych do něčeho šel :-!
6. 1. 2013 13:01
USA
Jelikoz se nejedna o vychod, ani ukrajinu, tak bych se toho nebal ze by se snazili v USA prodat auto, ktere je nepojizdne. Cast aut je urceno na soucastky a druha cast se prodava v aukcich. Samozrejme nedokazou eliminovat dovoz do EU, resp do postkomunistickych zemi, ale pri pohledu na tohle ctyrlete S-klasse AMG za cca 3500 dolaru s dovozem, nezni to jako spatnej kauf.
[odkaz]

:-!
6. 1. 2013 10:47
Re: v áčkách bude narváno
:yes: a nikdy nebouranych (a vlastne ani moc lhat nebudou, protoze to pobouchal jen hurikan) >:D
5. 1. 2013 17:19
v áčkách bude narváno
To bude za půl roku v áčkách narváno spoustou amerických téměř nejetých automobilů:-)