Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tisíce vozů Honda a Acura musejí v USA do servisu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Podle Amerického Národního úřadu pro bezpečnost silničního provozu je až padesátiprocentní pravděpodobnost, že u svolávaných vozů dojde po aktivaci airbagů k vymrštění kovových dílů do interiéru.

Americká vláda vyzvala majitele zhruba 313.000 starších vozů značek Honda a Acura, aby je přestali používat a nechali je bezodkladně opravit. Nové testy totiž zjistily, že nafukovače airbagů od japonského dodavatele Takata v těchto vozech mohou být velmi nebezpečné, informovala tamní média.

Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) uvedl, že podle jeho údajů existuje až padesátiprocentní pravděpodobnost, že nafukovače mohou během nehody explodovat a vymrštit do vozu části kovu. Varování se podle agentury Reuters týká vozů, které byly již dříve svolány ke kontrole, avšak nebyly opraveny.

"Tyto vozy jsou nebezpečné a je nutné je okamžitě opravit," oznámil americký ministr dopravy Anthony Foxx. "Lidé by s těmito vozidly neměli jezdit, pokud nejedou rovnou k prodejci, aby je nechali opravit," citovala jej agentura AP.

Problém s nafukovači od Takaty vyústil v dosud největší svolávací akci v oblasti bezpečnosti automobilů v historii; dotýká se už téměř 70 milionů nafukovačů. Spojovány jsou zatím celosvětově s 11 úmrtími a více než stovkou zranění. Úřady v Malajsii vyšetřují další tři případy úmrtí, které by s nafukovači mohly souviset.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
2. 7. 2016 18:35
Re: Hrůza
Ale houby, žádná hrůza, jenom to se to všechno hned troubí do světa, z čehož vyplývá, že všechno ostatní je v pořádku, ne že je všechno špatně. A nikdy to nebylo jinak, běžné životní starosti..
Avatar - Bully_
2. 7. 2016 12:22
Re: Hrůza
Takata je externi dodavatel bezp. pasu a airbagu pro obrovskou cast automobilu, co se vyrobi na svete vubec. To nema nic spolecneho s vyrobci automobilu jako takovymi.
Dnesni auta jsou naopak v porovnani s cimkoli v historii vubec nejbezpecnejsi (az blbovzdorne) a budme radi, ze kdyz nekdy nastane nejaka chyba, tak ji vyrobci na svoje naklady opravi.
2. 7. 2016 11:56
Hrůza
Každej týden zpráva, že se něco stahuje do servisu, že je průser a že něco nefunguje. Mám pocit, že už nikdo nedokáže udělat pořádný auto a firmy šetřej kde se dá