Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TomTom řidičům: Nainstalujte si do vozu Velkého bratra, budete mít levnější pojistné

redakce AUTO.CZ
Diskuze (50)
Výrobce navigací TomTom expanduje na trh s havarijním pojištěním.

Nizozemský výrobce navigací TomTom NV expanduje na trh s pojištěním pro řidiče. Firma se dohodla s britskou pojišťovnou Motaquote, že jí poskytne technologii, díky které by mohli mít řidiči jezdící bezpečně nižší pojistné. Produkt chce nabídnout i dalším pojišťovnám v Evropě.

Nová technologie se jmenuje Fair Play. Řidiči, kteří se rozhodnou využít nové pojištění, obdrží od TomTomu sledovací jednotku, která bude umístěna v jejich vozidle. Ta bude monitorovat jejich chování a zvyky. Informace získá pojišťovna, a pokud řidič zlepší styl řízení, sníží se mu pojistné, řekl agentuře Reuters výkonný ředitel TomTom Business Solutions Thomas Schmidt.

TomTom nyní čelí silné konkurenci na trhu s navigacemi, protože spotřebitelé dávají přednost navigačnímu softwaru, který mohou získat levně nebo zdarma, a přístrojům, jako jsou chytré telefony a tablety. TomTom se proto snaží zaměřit na růstové oblasti a nové trhy. Stále častěji prodává navigace vestavěné do osobních a nákladních aut a mapy a aktuální informace o dopravě prostřednictvím aplikací pro chytré telefony a další přístroje.

Schmidt dodal, že v letošním roce se chce firma zaměřit na rozšíření produktu dalším pojišťovnám v Evropě. Očekává, že nový produkt by mohly využít tisíce zákazníků. Analytici jsou však k potenciálu nového produktu spíše skeptičtí.

Divize Business Solutions zahrnuje produkty pro sledování pohybu vozového parku, ze kterých nový pojišťovací produkt vychází. Na celkových tržbách skupiny má divize podíl pět procent.

Ve firmě TomTom vlastní majoritní podíl její zakladatelé. Hlavními konkurenty firmy na trhu navigací jsou Garmin a na trhu komerčních digitálních map Google a Nokia Oyj.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (50)
10. 2. 2012 16:28
Re: Tady se zas sešlo znalců...
Co se letní chaty týče, koukal bych se po Alpách, ale pravda je, že nejde o levnou záležitost. K čemu člověk potřebuje moře, když máš nádherná alpská jezera. Ale to jsem já. Záleží na tom, jaké preferujete teploty. :-)

Jedním z hlavních důvodů pro výběr PACA bylo klima. Jinak na prvním místě byla spíš Skandinávie. Přišlo mi, že cena za lepší počasí byla přiměřená. :-)

Řada z nich umí s chlapem manipulovat. Zase tak snadná kořist nejsem. Naslouchám, a pokud má dobrou pointu, tak i změním názor, ale jinak je po mém. Moje zkušenost je taková, že se jim to většinou líbí. Mám rád silné partnerky. Víc mi imponují. Radši italskou domácnost než tichou. Pak je to jednoduché - silnější vyhraje. >:-[]
10. 2. 2012 01:18
Re: Tady se zas sešlo znalců...
Dobrá volba, tam je moc hezky.

Je fakt, že teď již jen laškujeme s myšlenkou menšího domku - coby chaty. Člověk je tam autem cca za 5-6 hodin, já ani přítelkyně nejsme pracovně vázáni na konkrétní místo, tak proč nebýt přes léto tam?

Jo a ta druhá strana - ta do toho mám vždycky co říct ;-) Nevím, jak to ty holky dělaj, ale nakonec zjistíš, že je vždy po jejich :-)
Avatar - white label
10. 2. 2012 01:01
Re: Tady se zas sešlo znalců...
Máš SZ.
10. 2. 2012 00:42
Re: Musim se smat
:yes:
10. 2. 2012 00:36
Re: Tady se zas sešlo znalců...
O trochu víc na jihu, region PACA. Mám dům v departmentu Alpes-Maritimes (trochu dál od pobřeží, kde už není tolik lidí). Alsasko není špatná volba. Vůbec východní hranice je zajímavá. Ale není to finální. Rozhodně tahle oblast, ale možná se přestěhuji - buď víc na západ směrem k Marseille, nebo podél hranice na sever. Čas pořád ještě je. Přeci jen jsem při výběru konkrétního místa víc zohledňoval sebe než budoucí potomky. A až ta doba přijde, tak do toho určitě bude chtít mluvit i druhá strana. :-)