Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Továrna Hyundai v Česku? Jasno bude příští týden

Libor Zezulka
Diskuze (12)
Automobilka Hyundai dosud oficiálně neoznámila, kde postaví svou novou evropskou továrnu. Podle informací několika českých deníků se tak stane už příští týden v pondělí. Investici získá Česko.

Jihokorejská automobilka Hyundai dosud oficiálně neoznámila, kde postaví svou novou evropskou továrnu. Ačkoliv to již několikrát vypadalo, že konečně stanovisko bude příznivé pro Českou republiku, která byla od počátku favoritem na získání investice ve výši až 28 miliard korun, Hyundai zveřejnění definitivního rozhodnutí stále odkládal. Podle informací deníku Právo a agentury ČTK období nejistoty skončí na začátku příštího týdne.

"Memorandum by mělo být podepsáno během příštího týdne, možná již v pondělí. Po podpisu memoranda bude jasné, že se společnost Hyundai rozhodla umístit investici v ČR," řekl v pátek mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu Ivo Mravinac. V tom případě nový montážní závod s kapacitou 300 000 automobilů ročně vyroste v průmyslové zóně v ostravských Nošovicích.

Provoz má být zahájen v roce 2008, zaměstnání v nové továrně nalezne až 3000 lidí. V dodavatelských firmách vznikne podle odhadu agentury CzechInvest až 10 000 pracovních míst. Na severu Moravy se bude vyrábět SUV typu Tuscon a nový model, jehož podobu naznačila studie Genus představená v Ženevě.

Libor Zezulka
Diskuze (12)