Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Avensis ve znamení jara

Nadim Eid
Diskuze (0)
Toyota si pro svůj model Avensis připravila osvěžující jarní kúru v podobě novinek u stávajících pohonných jednotek, nově definovaných standardních výbav a ve výběru příplatkových doplňků.

Modelový rok 2007 znamená pro Avensis nový navigační systém s dotykovým displejem a MP3 přehrávačem, nové 16-ti a 17-ti palcová litá kola, nové obložení interiéru, nový barevný odstín (měsíční šeď) a motory šetrnější k životnímu prostředí.

Nový DVD navigační systém s širokoúhlou dotykovou obrazovkou a TMC (Traffic Message Channel) přijímačem nabídne přesnější navádění a větší pokrytí. Nová navigace rychleji kalkuluje cesty a díky 3 D zobrazení umožňuje větší soustředěnost na řízení. Spojena je s digitálním radiopřijímačem a na přání může být doplněna i o MP3 přípojku a Bluetooth systém. Tato výbava bude od druhého čtvrtletí roku 2007 standardně k dispozici ve verzi GPS-grade.

U modelu Avensis může zákazník vybírat ze sedmi motorů. Pro příznivce benzinových pohonných jednotek jsou v nabídce již tradiční čtyřválcové zážehové motory s technologii VVT-i se čtyřmi objemy (1,6 l , 1,8 l, 2,0 l, 2,4 l). Spořivě založené zákazníky naopak potěší tři vznětové agregáty. Vybírat můžete ze dvou objemů a tří výkonových variant (2,0 l 93 kW a 2,2 l 110 kW resp. 130 kW ). Nejsilnější verze D-4D 180 Clean Power vyniká jedním z nejčistších provozů ve svém segmentu. Díky novému katalyzátoru D-Cat vypustí do ovzduší jen 161 g CO2 na kilometr.

Nadim Eid
Diskuze (0)