Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Camry: 10 milionů prodaných aut v USA

Michal Fokt
Diskuze (13)
Prodat deset milionů exemplářů jednoho auta, to už je pořádný důvod k oslavě. A právě tohoto milníku dosáhla Toyota Camry. Ovšem pozor - pouze v USA!

Toyota Camry je bez přehánění nejdůležitějším modelem značky v Americe. Žádné SUV ani jiný model nedosahuje popularity (a tedy prodejních čísel) tohoto full-size sedanu, jenž je současně nejprodávanějším vozem této kategorie vůbec a stal se tak víceméně měřítkem třídy, s nímž se musí porovnat každý, kdo chce v tomto segmentu něco znamenat.

Toyota Camry není neznámým autem ani v Evropě, už je tomu ale pěkná řádka let, co Japonci v této části světa vyklidili pozice. V USA se jim ovšem daří, což prozrazuje i dosažení milníku 10.000.000 prodaných exemplářů tohoto auta, k němuž došlo doslova před pár dny.

Camry na to potřebovala přesně 30 let, prodávat se začala v roce 1983 a v prvním roce ji pořídilo 52.651 lidí. Toyota si dala tu práci a zjistila, že aut z prvního roku jezdí po amerických silnicích ještě 773 kusů. Japonci také zjistili, že je v současnosti z deseti milionů Camry v provozu přibližně 6,4 milionu aut!

První Toyota Camry dostala nálepku "Made in USA" v roce 1988, kdy se začaly vyrábět v továrně v Georgetownu, Kentucky a dnes se pyšní titulem "nejameričtější auto" - 75 % všech dílů se vyrábí v USA. Poptávka po vozech Camry v USA je dnes téměř ze 100% uspokojována domácí produkcí. Pojem "japonské auto" je tedy už dost relativní"...

Michal Fokt
Diskuze (13)
25. 8. 2014 20:00
Re: Full-size?
fuuu... Vy ste teda ale poriadny PRIMITÍV....
Mimochodom je celkom jedno či je camry xx-size alebo xy-size. Viesť takéto debilné komentáre k takej hlúposti potrebuje riadnu dávku primitivizmu.
Avatar - Bristol
8. 12. 2013 19:10
Camry
a není náhodou současná Camry jako by současná evropská střední třída...? :-)
5. 7. 2013 21:35
Re: Full-size?
Ano, své chybné stanovisko, že Camry je full-size, a které vám zde bylo opakovaně vyvráceno, jste zde několikrát vyjádřil. Ani tentokrát vám vaše argumenty nejsou nic platné, neboť všechna čísla, která uvádíte, jsou menší než full-size kritérium EPA, tedy 110 kubických stop.

A ano, v mém příspěvku pochopitelně mělo stát, "současný Accord je opět mid-size".
Inteligentnímu člověku ale myslím z kontextu předchozích dvou vět ("mid-size auto, které přerostlo do full-size segmentu, si trochu pletete s Hondou Accord minulé generace...") dojde, že šlo o překlep.

Pro mě jediný závěr: Fokta nečíst
Pro vás ponaučení: Přiznat omyl není trapné, ale za každou cenu za ním stát je trapné fakt šíleně.
Avatar - Michal Fokt
5. 7. 2013 12:49
Re: Full-size?
Myslím, že jsem své stanovisko k vašemu asertivnímu příspěvku už vyjádřil, není asi třeba se k tomu dále vracet.

Mimochodem k těm objemům kabiny - Minulá Camry 101 cu.ft./Accord 101 cu. ft., Současná Camry 103 cu.ft/ Accord 100,8 cu. ft.

Současný Accord, překvapivě, opět full-size ...není.
5. 7. 2013 11:45
Re: Full-size?
Milý "odborníku", vy jste tedy opravdu exemplář. Kromě toho, že jste arogantní jak blázen (normální odborný novinář by poděkoval za upozornění na chybu a opravil by to v článku, vy píšete o tom, jak je čtenář - tedy ten, kdo vás de facto živí, "komický"... když už jsme u americké terminologie, tak tam by se tomu řeklo "asshole"), tak neumíte ani dohledat základní informace. Poradím vám jedny takové šikovné internetové stránky, pomocí kterých můžete spoustu věcí dohledat: www.google.com

Mimochodem, to číslo (objem vnitřního prostoru interiéru) je 110 kubických stop, nikoli 101. Ono 101 je takové hezké kulaté číslo, že.

Mimochodem 2, to mid-size auto, které přerostlo do full-size segmentu, si trochu pletete s Hondou Accord minulé generace. Tedy opravdu ne Camry. Současný Accord je opět full-size.

Kvalita některých odborníků mezi novináři mě opravdu fascinuje...