Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota chce dát Priusu přívětivější tvář

Michal Fokt
Diskuze (40)
Toyota v současnosti zvažuje, jakým směrem se vydat, co se designu příští generace hybridní rodiny Prius. Prý už nastal čas, skoncovat s charakteristickou ošklivostí.

Téměř všechny automobily, které se chlubí alternativními systémy pohonu, dávají svou výlučnost najevo specifickým designem. Bývá vesměs aerodynamický a futuristický, ale rozhodně ho nelze považovat za oku lahodící. Je to bezpochyby součást strategie takového modelu, nicméně co je pro někoho výhodou, může pro jiného potenciálního zájemce znamenat nepřekonatelnou překážku.

Toyota nyní dospěla k názoru, že má rodina Prius, která se stala v Americe velmi významným hráčem, už tak zvučné jméno, že není bezpodmínečně nutné nadále upozornovat na přítomnost hybridní techniky pod kapotou kontroverzním designem a přemýšlí, jakou cestou se vydá. Ve hře je pochopitelně jen mírná evoluce současného stavu, která by ale nesla nové designérské prvky, které by se s každou další generaci mohly dále rozvíjet, v úvahu ale připadá i radikální změna vzhledu.

Tu naznačuje třeba koncept Toyota NS4, jenž sice také není úplně konvenční, což by asi ani být neměl, ale rozhodně přijatelnější pro širší okruh zákazníků. Právě takové cestě je nakloněn i americký viceprezident Toyoty pro strategické plánování a podobně to cítí i řada nezávislých automobilových analytiků.

Na druhou stranu je ale třeba vzít v úvahu, že hybridní verze masových modelů začínají být stále větší samozřejmostí a zákazník tak má možnost vybrat si, ať už se jedná i extroverta nebo introverta. Dosavadní úspěchy rodiny prius také jasně ukazují, že čistě funkční design má i spoustu obdivovatelů, podle nichž k moderní technice specifický vzhled patří. To se ovšem například s konceptem NS4 úplně nevylučuje.

Jak to vidíte vy? Potřebuje model Prius změnu nebo by i nadále měl zůstat u svébytného vzhledu. Či byste snad preferovali sice svojský vzhled, ale s úplně jiným designérským přístupem?

Michal Fokt
Diskuze (40)
8. 11. 2012 20:17
Re: Stokrat omleta lez se stava pravdou ?
:yes:
Avatar - Dylan McKay
8. 11. 2012 17:34
Re: Stokrat omleta lez se stava pravdou ?
:yes:
8. 11. 2012 13:34
Re: Krása
:yes:
8. 11. 2012 12:34
Re: Stokrat omleta lez se stava pravdou ?
Tak. A jaké, že z toho plyne ponaučení? Chcete-li být nápadní, nekupujte žádné Scirocco, ani Toyotu GT86, nýbrž zlatou dobrou designerskou perlu Toyotu Prius :-! >:D
8. 11. 2012 12:33
Re: Stokrat omleta lez se stava pravdou ?
Kokso, a ja som myslel, že tento stupeň demencie existuje len v knihách...