Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Corolla se už prodává

Michal Fokt
Diskuze (0)
Na český trh dorazila další generace japonského bestselleru.

Na český trh dorazila další generace japonského bestselleru.

Toyota začala na českém trhu nabízet další generaci modelu Corolla. Přestože v současné době existují již všechny její karosářské verze, kerých je celkem pět (3D, 5D, Verso, sedan a kombi), na českém trhu startují prozatím pouze tří- a pětidveřové hatchbacky a kompaktní MPV Corolla Verso. Jedinou výjimkou je sportovní verze hatchbacků s označením T Sport, která k nám dorazí až v dubnu, a zbývající sedan a kombi na náš trh zavítají až na podzim.

Tří- a pětidveřové provedení má k dispozici zážehové motory 1,4 l/71 kW a 1,6 l/81 kW, a také dvojici přeplňovaných jednotek D4-D. Ty mají shodný objem 2,0 l, ale výkony 66 kW a 81 kW, a točivé momenty 215 a 250 N.m. Kompaktní velkoprostorový model Verso s nápaditým designem vypouští z palety nejslabší benzinový motor a silnější z turbodieselů, přidává ale zážehovou osmnáctistovku s výkonem 99 kW.

V základní výbavě všech vozů Corolla najdete ABS, EBD, airbag řidiče a spolujezdce, za příplatek pak systém jízdní stability, brzdový asistent a „protiprokluz“.

Nejlacinější Corollou je verze 3D s motorem 1,4 l, která stojí 419 900 korun, nejdražším „třídveřákem“ je verze s motorem D4-D/81 kW, která přijde na 649 900 Kč. Všechny pětidveřové varianty jsou o 20 tisíc korun dražší. Corolla Verso s jednotkou 1,6 l stojí 569 900 Kč a nejdražší je opět turbodiesel D4-D, tentokráte ale se 66 kilowatty, který si Toyota cení na 739 900. Další ceny najdete v katalogu na Auto.cz.

Michal Fokt
Diskuze (0)