Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Dream Car Art Contest 2015: Rozvíjí kreativitu dětí

Tomáš Dusil
Diskuze (2)
V těchto dnech startuje už 9. ročník výtvarné soutěže Dream Car Art Contest, pořádaný automobilkou Toyota. Jeho úkolem je oslovit děti a podpořit jejich kreativitu.

Už od 1. prosince se přijímají přihlášky do Národního kola celosvětové soutěže. Ta je zdrojem kreativity, přičemž neexistuje prakticky žádné omezení. Sedadla tak mohou být z čokolády a motory mohou jezdit na odpadky. Auta mohou dokonce létat či se plavit po vodě jako loď.

Děti jsou pro japonskou značku důležité. Jednou totiž budou právě ony řídit auta a mnohé z nich se stanou třeba konstruktéry či designéry, takže přispějí k vývoji vozidel v budoucnu.

Jak se do soutěže dostat

K tomu aby se vaše děti do soutěže dostaly musejí udělat jediné. Nakreslit či namalovat svůj automobil snů. Důležité je zasadit jej do nějakého pozadí. Dále je potřeba výkres nějak okomentovat. Třeba jak auto funguje a proč je tím nejlepším vozem na světě.

Dále kresba či malba musí být provedena rukou. Nikoliv na počítači s využitím grafických programů. Důležitý je také rozměr papíru, který musí být 270 až 300 mm krát 420-450 mm. To odpovídá normovanému rozměru A3 či takzvanému “tabloid” rozměru.

Podle věku

Děti jsou v soutěži rozděleny do třech kategorií podle věku. První je určena pro děti ve věku do 8 let, druhá 8 až 11 let a třetí 12 až 15 let. Dále musejí mít soutěžící trvalý pobyt na území České republiky. A jaká je odměna? Na první tři čeká spotřební elektronika od předních výrobců. Zmínění tři vítězové se kvalifikují do celosvětového kola soutěže. Jeho výsledky budou vyhlášeny v Japonsku v roce 2015.

Přihlášky a další info najdete na adrese: www.dreamcar.toyota.cz

Uzávěrka národního kola je 31. ledna 2015!!!

Tomáš Dusil
Diskuze (2)
8. 12. 2014 07:47
Re: Parádní nápad,
Moc bych se neradoval, tahle soutěž běží již několik let ;-)
Dokonce se loni do finále dostal i čech [odkaz]
7. 12. 2014 22:27
Parádní nápad,
konečně začnou Toyoty trochu slušně vypadat... ;-)