Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Furia: Sportovní sedan na prvním videu

David Bureš
Diskuze (3)
S blížícím se zahájením lednového detroitského autosalonu Toyota naznačuje, čím se na této severoamerické autoshow pochlubí.

Aktualizováno 10. 1. 2013: Toyota zveřejnila detail zadního světlometu a boční siluetu karoserie. Premiéra proběhne příští týden.

22. 12. 2012: Jedná se opravdu jen o náznak, japonskou automobilkou zveřejněné video toho totiž moc neodhaluje. Na druhou stranu alespoň naznačuje, co od chystané studie můžeme očekávat.

Z nápisu z videa je patrné, že v Detroitu na stánku Toyoty uvidíme koncept, který se bude jmenovat Furia. Už však nevíme, zda se jedná o předobraz sériového automobilu, nebo pouze o studii, která zůstane vyhrazena pro prezentaci na několika autosalonech.


Automobilka o studii Furia hovoří jako o sportovním sedanu. Z přiloženého snímku je patrné, že se nejedná o plané řeči, jednotlivé detaily totiž působí velice dynamickým dojmem – například na zádi auta se objeví decentní spoiler z karbonových vláken.

Španělský server es.Autoblog.com pak spekuluje, že by Furia mohla být předobrazem nové generace modelu Corolla. Chystaný sedan by mohl sdílet techniku s nedávno představenou druhou generací Aurisu.

Více se o japonské fúrii patrně dozvíme až na autosalonu v Detroitu, i když je samozřejmě možné, že Toyota zveřejní další videa, nebo i fotografie tohoto konceptu o něco dříve. Autoshow NAIAS 2013 každopádně startuje 14. ledna a potrvá do 27. ledna 2013.

David Bureš
Diskuze (3)
22. 12. 2012 21:17
To bude
jen auto kterým bude jezdit Furian Riddick ve filmu :-)
Avatar - matii
22. 12. 2012 11:42
Re: Aspoň
to je o autu? Mi to přišlo, jak reklama na krbová kamna. :-)
Avatar - Aladeen
22. 12. 2012 09:58
Aspoň
na tom videu nie sú žiadny hybridný ľudia >:D