Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota, Nissan a Honda počítají s růstem výroby

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Všechny tři největší japonské automobilky předpokládají, že v následujícím fiskálním roce zvýší svou celosvětovou produkci vozů.

Největší světová automobilka Toyota zvýšila svůj letošní produkční cíl o jedno procento na 7,57 milionu vozů. Důvodem je předpokládaný nárůst poptávky v Japonsku a na dalších asijských trzích. Včera to uvedl nejmenovaný zdroj z automobilky. Toyota původně už v prosinci loňského roku svým dodavatelům oznámila, že pro následující fiskální rok počítá s výrobou 7,49 milionů vozidel.

Třetí největší japonská automobilka Nissan Motor informovala své dodavatele, že v následujícím fiskálním roce (tzn. od 1. dubna 2010 do 31. března 2011) počítá s výrobou 3,698 milionu vozů. Yokohamská automobilka by tak v následujícím roce vyrobila o 13 % vozů více, protože v letošním fiskálním roce by měla výroba dosáhnout 3,287 milionu vozů.

Japonský tisk rovněž uvedl, že s nárůstem produkce počítá i druhá největší japonská automobilka Honda Motor. Ta podle deníku Nikkan Kogyo počítá se zvýšením výroby o 10 procent, zejména z důvodu vyšší poptávky na rozvíjejících se trzích. Mluvčí Hondy informace odmítla potvrdit.

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Avatar - twistedTSD
24. 3. 2010 15:54
Re: skuska natvrdo alebo Toyota nie je blbuvzdorna...
:yes:
24. 3. 2010 09:21
Re: skuska natvrdo alebo Toyota nie je blbuvzdorna...
To mas naprostou pravdu, take jeda americanka prohrala soud v USA, kdyz vjela do zdi s Priusem a pote kricela, ze to auto se neda zastavit. Jenze po peclive analyze bylo sjisteno, ze jmenovana po celou dobu co to napalila do zdi seslapovala plyn misto brzdy >:-[]

"Japonec nakonec"