Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota přikročí k dočasnému uzavírání továren v Severní Americe

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Přerušení dodávek dílů z Japonska zasáhne i výrobu v USA.

Největší japonská i světová automobilka Toyota Motor bude nucena přikročit k dočasnému uzavírání továren v Severní Americe kvůli nedostatku součástek z Japonska. Uvedl to dnes mluvčí společnosti Mike Goss.

Odstávky se podle mluvčího pravděpodobně uskuteční tento měsíc a dotknou se zhruba 25.000 zaměstnanců. Toyota nicméně neplánuje žádné propouštění. Délka odstávek bude záviset na tom, jak rychle se obnoví provoz japonských továren na součástky, které poškodilo nedávné zemětřesení.

Toyota má podle agentury AP v Severní Americe více než tucet továren. Firma již minulý měsíc varovala před možným omezením výroby v některých severoamerických závodech. Konkurent Honda Motor minulý týden oznámil, že kvůli přetrvávajícímu nedostatku součástek omezí výrobu ve svých montážních továrnách ve Spojených státech a Kanadě.

Domácí výrobu automobilů a součástek po ničivém zemětřesení, které 11. března zasáhlo severovýchod Japonska, zastavily či omezily všechny japonské automobilky. Makléřská společnost Deutsche Securities minulý týden kvůli problémům se součástkami snížila odhad provozního zisku Toyoty pro příští finanční rok o 84 procent. Výhled zhoršila i dalším japonským výrobcům automobilů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Avatar - Barrichello
6. 4. 2011 09:33
Re: Když se nedaří, co se dařit má
Linocln nemá 2 modely a starou dobu pamatuje pouze Towncar, který tuším příští rok definitivně končí....

Z rpoblémů toytoy těží i další, to že Toyta ztratila pověst řadou chyb u svých zákazníků rozhodně rok nespraví, anvíc tsunami v japanu tomu přidalo pouze na intenzitě....

Toyta bude mít opravdu co dělat, ale ubránila záda před Hondou a Nissanem a ty zas aby nepodhleli Chrysleru, k dykž myslím že se jim to asi nepovede....
Chrysler už ztrácí pouze kolem 10-12 tis ks aut měsíčně....
5. 4. 2011 19:28
Re: Když se nedaří, co se dařit má
a v prvni petce mas jeste i tu toyotu.... no jo Lincoln, kolik se tech lincolnu vubec proda rocne, jo to je ta znacka co ma dva modely a a vypadaj uz 15 let stejne? ;) to by byla celkem ostuda, kdyby se jim behem te doby nepodarilo poskladat ty auta poradne... >:-[]
5. 4. 2011 12:30
Re: Když se nedaří, co se dařit má
Prodeje Fordu se vyrazne zlepsuji i diky kvalite! ;-) [odkaz]

"Poněkud překvapivě motoristé v USA považují za nejspolehlivější automobily na americkém trhu vozy se značkou Lincoln. Ty vyrábí Ford Motor."

Nic proti Toyote, Lexus byl "jen" druhy... >:D
5. 4. 2011 09:52
Re: Když se nedaří, co se dařit má
Problem je jen v tom, ze Ford ani GM se vyrazne nezlepsuje diky kvalite, ale diky problemum, ktere toyotu v poslednich letech zasahly... takze jeste rok, rok a pul, a slavna amerika muz zas koukat na zvysujici se naskok toyoty.
Avatar - Barrichello
5. 4. 2011 09:41
Když se nedaří, co se dařit má
za březen měla Toytoa v USA nejhorší výsledky z předních japonských automobilek co se týče meziročního srovnání....

Sice s vyplazeným jazykem ale přeci jen už se zmenšujícím odstupem jí dýchá na záda Honda a v dáli čeká další hladový vlk z japanu - Nissan společně s americkým Chryslerem.....

Zatímco GM a zejména Ford ujíždí s větším a větším odstupem dál.

Každý chvilku tahá pilku, slavné časy Toyoty jsou pryč.

>:D >:-[]