Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Prius Plus Performance: Hybridní sport v USA oficiálně

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Toyota připravila sportovní paket pro hybridní model Prius. Objednat si jej mohou pouze zákazníci v USA.

Japonská automobilka Toyota na severoamerickém trhu rozšiřuje nabídku příslušenství pro hybridní model Prius o paket Plus Performance. Ten měl premiéru již na loňské podzimní SEMA Show 2010 a je dílem divize Toyota Racing Development (TRD).

Toyota Prius s paketem Plus Performance má vzniknout v limitované edici a zákazníci mají možnost výběru jednoho ze čtyř laků karoserie. V nabídce jsou perleťová bílá, stříbrná, šedá nebo černá metalíza.

Sedmidílný aero kit tvoří spoilery montované na sériové nárazníky, nástavce prahů a difuzor. Vedle sportovnějšího vzhledu mají tyto nové díly zlepšovat i proudění vzduchu kolem karoserie a mírně se podílet na snížení spotřeby paliva.

Kovaná 17palcová kola s pěti dvojitými paprsky mají snižovat neodpruženou hmotnost a přispívat k vylepšení jízdních vlastnosti. Obuta jsou do pneumatik 215/45 R17 s nízkým valivým odporem.

Upraven je i podvozek. Nové pružiny snižují světlou výšku o 28 mm vpředu a 33 mm vzadu. Součástí paketu je tužší stabilizátor zadní nápravy.

Poslední doplňky představuje logo Plus Performance a nové koberce.

Objednávky na Prius Plus Performance přijímají severoameričtí prodejci Toyoty od letošního července. V závislosti na stupni výbavy je cena paketu od 2.999 do 3699 amerických dolarů (zhruba od 51.000,- do 63.000,- Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)