Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Prius: Prokleté řízení už zase zlobí

Michal Fokt
Diskuze (3)
Toyota Prius už má zase problémy s řízením. Týká se více než půl milionu aut a NHTSA zvažuje, jestli má dát pokyn ke svolávací akci.

Toyota Prius je v Americe (a Japonsku) velmi oblíbená jistě i díky tomu, že se jako ambassador moderní hybridní techniky dokázal (na rozdíl od průkopníků v oblasti elektromobilů, případně některé hybridní konkurence) vyvarovat technických obtíží, spojených se zaváděním nových technických řešení - HSD prostě šlape. Trápí ho ale obtíže z jiných oblastí.

Doslova prokletím minulé generace bylo řízení, od roku 2006 už na jeho konto proběhly dvě svolávací akce a nyní to vypadá, že je na spadnutí další. V roce 2006 muselo do servisů 170 tisíc priusů a vloni v rámci 2,77milionového recallu (celosvětově přes 7 milionů) dalších 670.000 japonských hybridů. V obou případech byl na vině mechanizmus řízení a komponenty řízení zlobí i nadále.

NHTSA nyní podle Detroit News zkoumá, jestli bude nutné v USA svolat do servisů dalších 561.000 vozů Toyota Prius z let 2004-2009, u nichž byl odhalen další problém, týkající se mechanických částí řízení. Výsledek šetření, k němuž zatím nejsou k dispozici žádné podrobnosti, by měl být znám v průběhu několika následujících měsíců.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Stejsn
27. 2. 2013 09:29
Příště se prosím zdržte
bulvárních titulků, ACZ začíná připomínat Blesk :no:
Avatar - TS141
26. 2. 2013 21:02
re
možná budoucí svolavačka toyoty tady nikoho nezajímá.možná když začne mrznout tak škoda bude mít svolávačku protože mi možná zamrzne víčko nadrže a ja si nebudu moct oškrabat led z okna abych mohl bezpečne vyjet.možná by jste měli ten prostor využít třeba testy nosičů jízdních kol nebo něčím pro nás v čr a sr užitečnějším zdar
26. 2. 2013 20:47
Kachna
Díky za důležitou informaci, že možná bude svolávací akce.

To už snad nemyslíte vážně.

Jinak vtipné je použití slova ''doslova''. To ta svolávačka asi bude když je to prokletí.
Znám ještě jedno lepší ''doslova'', slyšel jsem ho v rádiu o hokeji:
''Slováci doslova rozsekali Američany.'' :-)