Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota prodala v Evropě 20 milionů automobilů

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Japonská automobilová jednička je na evropských trzích zastoupena už 50 let, v poslední dekádě jsou však její aktivity velmi intenzivní.

V únoru 2000 dodala Toyota vůz s pořadovým číslem 10 milionů – jednalo se o model Toyota Avensis vyrobený ve Velké Británii, který převzal zákazník v Německu. V průběhu 40 let dokázala Toyota v Evropě prodat prvních 10 milionů vozů, avšak k překonání hranice 20 milionů prodaných vozů stačilo Toyotě pouhých 10 let.

Tmavě modrou Toyotu Verso 2,0 D-4D - vůz s pořadovým číslem 20 milionů - převzal pan Gabriel Jiménez z Valencie minulý týden na slavnostní akci konané v sídle společnosti Toyota Spain (TES) v Madridu.

Evropská centrála - Toyota Motor Europe (TME) NV/SA - řídí velkoobchodní prodej a marketing pro vozy, náhradní díly a příslušenství značek Toyota a Lexus, a dále výrobní a technické provozy firmy Toyota v Evropě.

Toyota v Evropě vytváří přibližně 94.000 přímých i nepřímých pracovních míst a od roku 1990 zde investovala přes 7 mld. eur.

Aktivity automobilky Toyota na území Evropy podporuje síť 30 marketingových a prodejních zastoupení v 56 zemích, celkem cca 3.000 prodejců a 9 výrobních závodů.

Toyota v roce 2009 prodala na evropských trzích celkem 882.000 vozů značky Toyota a Lexus.

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Avatar - kolmar
8. 11. 2010 22:23
Re: 20 miliónov svetelných rokov
Tak tak :yes: ostava nic len pogratulovat a nech sa takto dari Toyote aj nadalej... Na nas EU trh nezanevrela, mame obrovsky vyber od maleho Yarisu, cez hybridny prius az po giganticky Land Cruiser V8... Nepatrim medzi skalnych fandov Toyoty, ale treba jej urcite vzdat hold.
Avatar - Ondore
8. 11. 2010 21:10
20 miliónov svetelných rokov
Čo naplať, asi som na tomto serveri jediný, kto ocení úspech smerom, ktorý sa tu moc nenosí. Moja poklona na východ, pretože byť najlepší a nemyslím u vás na dedine, ale najlepší na celom svete, to môže iba jeden - TOYOTA.

Ak nie si obmedzený pohľadom a rozhľadom, nemáš kvwapky na očiach, dokážeš uznať, že svet nie je doska a za tou mlákou svet nekončí, tak sa pripojíš a tú poklonu vzdáš tiež bez ohľadu na to, či je to Tvoja srdcovka alebo súper. Vivat Toyota, sláva víťazovi!