Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Supra? Už v říjnu v Tokiu!

Michal Fokt
Diskuze (5)
Informace přímo z Japonska tvrdí, že se dlouho očekávaný sporťák Toyoty představí letos na Tokyo Motor Show.

O Toyotě se v poslední době hodně mluví. Dala nám zábavnou malou zadokolku GT 86, připravuje malý hot-hatch Yaris a plnohodnotné sportovní kupé Supra. A právě posledně jmenovaný model se těší velké pozornosti, Japonci jej totiž vyvíjí společně s BMW. Ne snad, že by Toyota neuměla udělat sportovní auto, ale pokud na něčem pracujete s BMW, image to rozhodně nepoškodí...

Supra však patří mezi ta auta, na která se čeká déle, než je zdrávo, už by to ale nemělo trvat moc dlouho. Japonský magazín Best Car informuje, že vývoj finišuje a Toyota měla novinku představit v říjnu letošního roku na tokijském autosalonu. I nadále platí, že bude její design silně inspirován studií FT-1, přestože se ukázal už před třemi lety.

Toyota a BMW zatím přísně tají, jaké motory budou pro supru a Z5 určeny, v případě japonského modelu se spekuluje o škále tří pohonných jednotek - přeplňovaném dvoulitru s výkonem kolem 255 koní, dále o přeplňovaném V6 3,0 l s výkonem kolem 340 k a hybridu s atmosférickým čtyřválcem 2,5 litru. BMW Z5 by mělo debutovat o pár týdnů dříve ve Frankfurtu s jistými blíže nespecifikovanými motory ze současné palety vlastních čtyřválců a řadových šestiválců. S hybridem se tedy prý nepočítá.

Lze tedy očekávat, že se prodej supry rozeběhne v příštím roce, v první vlně pak bude zcela jistě Japonsko a USA. Mimochodem - Toyota chystá do Tokia prý ještě evoluci konceptu S-FR, což by mohlo znamenat, že se schyluje k sériové výrobě a měla by se tam také prezentovat sportovnější verze corolly, vybavená zřejmě přeplňovaným dvoulitrem o výkonu kolem 250 koní.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - Emel
28. 1. 2017 22:14
Supra
Jo, tohle je pecka... zvenku rozhodně. Uvnitř trošku Playstation, ale asi by se to muselo vidět.
Avatar - Zappa
28. 1. 2017 21:19
super supra
tradicia - to bola povinnost postavit takto krasne auto!
28. 1. 2017 20:05
Re: Sakra pěkný auto
Přesně, zatím jsem neviděl nic hezčí, doufám, že vydrží Concept
Avatar - Hammunasakra
28. 1. 2017 18:34
Sakra pěkný auto
U mě hodně dobrý :yes: :-!

Článek tradičně o ničem. Sem zvědavej na cenu
Avatar - Googlit
28. 1. 2017 17:46
Ventilátory
Dej pozor Jeníčku a na ty ventilátorky nesahej - ať ti neuseknou prstíčky >:D >:D >:D