Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota svolává ke kontrole 1,7 milionu vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Automobilka Toyota Motor Corporation svolá ke kontrole po celém světě zhruba 1,7 milionu vozů. Důvodem jsou tři možné závady, které se týkají mimo jiné brzdového systému.

V Evropě se svolávací akce týká 36.000 vozů značky Lexus vyrobených od ledna 2005 do září 2010. Toyota nemá zprávy o tom, že by závady způsobily nějaké nehody nebo zranění.

Mezi kontrolovanými vozy jsou modely Crown Majesta, Crown, Noah, Voxy, Corolla Rumion a Auris a více než desítka luxusních modelů Lexus. Zhruba 1,05 milionu vozidel Toyota svolá na domácím trhu v Japonsku a přibližně 615.000 v zahraničí.

U zhruba poloviny všech svolávaných vozů by technici měli vyměnit součástku v hlavním brzdovém válci, což má zabránit úniku brzdové kapaliny. Další problémy se týkají palivového vedení.

Toyota letos v dubnu svolala po celém světě 6,58 milionu vozů, což byla pro ni druhá vůbec největší taková akce. O dva měsíce později ohlásila svolání skoro 2,3 milionu vozidel kvůli možným potížím u airbagů, které zasáhly i konkurenci.

Toyota loni uhájila postavení největšího světového prodejce automobilů. Prodej zvýšila o dvě procenta na 9,98 milionu vozů, a druhý rok v řadě tak v prodeji překonala konkurenční výrobce General Motors a Volkswagen.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
17. 10. 2014 14:30
Re: Ekonomové se podíleli na konstrukci brzdového systému
Nissan by chtěl víc v dieslu než v elektřině. Hold diesel ideál >:D
17. 10. 2014 09:41
Re: Ekonomové se podíleli na konstrukci brzdového systému
hele Eda
vyjíměčně máš recht, rejžáky v těchhle končinách krom NISSANU co kope ELEKTRO LIGU nepodporujeme >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - Ada je zase tady
16. 10. 2014 21:47
Ekonomové se podíleli na konstrukci brzdového systému
... je to škodná... Stejně jako markeťáci.

Guglítku, můžeš plivat jed...