Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota svolává v Severní Americe k opravě téměř 700.000 vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Japonský výrobce automobilů Toyota Motor svolává v Severní Americe do servisů zhruba 694.000 dodávkových vozů Sienna k opravě problému s řadicí pákou.

Japonský výrobce automobilů Toyota Motor svolává v Severní Americe do servisů zhruba 694.000 dodávkových vozů Sienna k opravě problému s řadicí pákou. Problém může vést k samovolnému rozjetí zaparkovaného automobilu.

Toyota v souvislosti s tímto problémem obdržela zprávy o 21 menších nehodách ve Spojených státech a třech v Kanadě. Ve dvou případech také lidé utrpěli menší zranění. Opatření se kromě USA, Kanady a Mexika týká rovněž 300 vozů v Německu a deseti vozů v Guatemale, napsala agentura Reuters. Toyota od roku 2009 kvůli potížím s nechtěným zrychlováním a dalším bezpečnostním problémům svolala po celém světě přes 14 milionů automobilů. Poškodilo to její pověst výrobce spolehlivých a bezpečných vozů.

V loňském roce ale Toyota zvýšila celosvětový prodej o téměř 23 procent na rekordních 9,75 milionu vozů. Vystřídala tak v čele světového trhu svého amerického konkurenta General Motors, jehož prodej stoupl o tři procenta na 9,3 milionu vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)