Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota svolává téměř tři miliony aut kvůli bezpečnostním pásům

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Japonská společnost Toyota Motor svolává po celém světě do servisů 2,87 milionu vozů kvůli možnému poškození bezpečnostních pásů při nehodě. Oznámila to dnes firma, která je podle objemu prodeje největší světovou automobilkou.

Opatření zahrnuje sportovně-užitkové automobily RAV4 a Vanguard. V Severní Americe se týká 1,3 milionu vozů a v Evropě zhruba 625.000 vozů. Bezpečnostní pásy ve svolávaných automobilech může při nehodě poškodit kovová součást sedadel, napsala agentura Reuters.

Toyota minulý měsíc oznámila, že její celosvětový odbyt loni klesl o 0,8 procenta na 10,151 milionu vozů. Firma si nicméně již čtvrtým rokem za sebou udržela vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu.

Toyota v roce 2008 vystřídala v čele automobilového trhu firmu General Motors, která byla do té doby světovým lídrem více než sedm desetiletí. V roce 2011 získal tento americký výrobce prvenství dočasně zpět, protože Toyota se potýkala s negativními důsledky ničivého zemětřesení v Japonsku a rozsáhlého svolávání aut do servisů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)