Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Urban Utility Concept Car nejen pro kutily

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Toyota představuje zajímavý koncept, který nemíří na žádný světový autosalon, ale jeho cílem je veletrh Maker Faire v New Yorku.

Za vznikem Toyoty Urban Utility Concept Car stojí vývojové a designérské centrum Toyota Calty z kalifornského Newport Beach, jehož pracovníci se při návrzích a následné výrobě tohoto konceptu inspirovali kreativními výrobky předváděnými na veletrhu Maker Faire, na němž lze narazit prakticky na cokoliv od houpaček až po funkční roboty a seriózní vědecké pokusy.

Právě na Maker Faire pořádaném v New Yorku od 20. do 21. září letošního roku bude mít tento koncept Toyoty premiéru. Zde se veřejnosti vůz, spojující vzhled off-roadu a dodávky, k jehož hlavním přednostem má patřit variabilní interiér.

Kompaktní karoserie je navržena především pro pohyb ve městech. Za exteriérem s jedním párem dveří, plnými boky bez oken, zadní výklopnou stěnou a shrnovací střechou se ukrývá interiér, umožňující instalaci jednoho až čtyř samostatných sedadel.

Při plně čtyřmístné konfiguraci je z této Toyoty čistě osobní vozidlo, ale pokud v interiéru zůstane jen sedadlo řidiče, pak je ideální pro převoz prakticky čehokoliv. V interiéru je totiž důmyslný systém kolejnic a fixačních bodů, díky nimž lze upevnit prakticky cokoliv od nákupní tašky přes jízdní kolo až sochu z kovového šrotu, s níž její tvůrce míří na Maker Faire.

K technice ukryté pod netradiční karoserií Toyota neuvádí žádné bližší informace, ale zmiňuje vedle vysoké variability interiéru provedení palubní desky, do níž může být zakomponován stolek a nechybí na ní držák pro iPad, zastávají funkci multimediálního systému.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)