Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota v Belgii otevřela rozšířené Evropské centrum pro automobilové díly

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Nový objekt, představující investice ve výši 20 milionů eur, pomůže zlepšit dostupnost automobilových dílů a příslušenství značky Toyota po celé Evropě.

Toyota tento týden v belgickém Diestu otevřela své rozšířené Evropské centrum pro automobilové díly. Nový objekt, představující investice ve výši 20 milionů eur, pomůže zlepšit dostupnost automobilových dílů a příslušenství značky Toyota po celé Evropě v souladu s jejím stále rostoucím odbytem.

Rozšířením o 30 000 m2 se v Evropském centru pro automobilové díly Toyoty (TPCE) vytvořilo na 50 nových pracovních míst, čímž se celkový počet zaměstnanců TPCE vyšplhal na 567 lidí. Jedná se již o druhé rozšíření TPCE od založení centra v roce 1993 a celková skladovací plocha tak vzrostla na 100 000 m2.

TPCE expeduje dodávky náhradních dílů a příslušenství v „požadovaném termínu“ do regionálních center pro náhradní díly – Toyota Motor Marketing Europe (TMME) a některým vlastním marketingovým a odbytovým společnostem v rámci jednotlivých evropských států. Navíc dodává náhradní díly asi 600 maloobchodníků z regionů Beneluxu, severní Francie a západního Německa.

Toyota Motor Europe (TME) NV/SA vykonává dohled nad odbytem a marketingem automobilů, náhradních dílů a příslušenství značky Toyota a Lexus a nad svými výrobními a konstrukčními provozy v Evropě. Přímo či nepřímo zaměstnává Toyota v Evropě asi 55 000 lidí a od roku 1990 zde již investovala více než 6 miliard euro. V roce 2006 činil objem v Evropě prodaných vozidel značky Toyota a Lexus 1 124 119 kusů, což byl z hlediska odbytu již desátý rekordní rok v řadě za sebou. Na rok 2007 plánuje společnost Toyota v Evropě prodej ve výši 1,22 milionu kusů, včetně 44 500 hybridních automobilů.

Ondřej Láník
Diskuze (2)