Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota v prodejích předstihla General Motors

Dan Vořechovský
Diskuze (121)
Očekávané se stalo realitou. Toyota se v prvním čtvrtletí tohoto roku stala největším světovou automobilkou a na druhé místo tak odsunula dosavadního lídra statistik prodejů, americký koncern General Motors.

Japonská automobilka Toyota se stala v prvním čtvrtletí tohoto roku největším světovým prodejcem automobilů a předstihla tak dlouhodobého lídra General Motors. Uvedla to v úterý samotná japonská automobilka. V uplynulém prvním čtvrtletí prodala Toyota na celém světě 2,348 milionů automobilů, zatímco prodeje General Motors se zastavily na čísle 2,26 milionů vozů. Ačkoli nejde o výsledky na roční bázi, značí to možný vývoj do budoucna, a pokud tento trend bude pokračovat i nadále, stane se Toyota největší světovým výrobcem i za celý tento rok. Toyota předstihla v prvním čtvrtletní General Motors i v produkci, když vyrobila 2,367 milionů vozů, zatímco General Motors „pouze“ 2,335 milionů automobilů.

V minulém roce dokázala Toyota zvýšit svou výrobu o 10 % na 9,018 milionů vozů. V boji o největší světovou automobilku se tak výrazně přiblížila koncernu General Motors, který za stejné období vyprodukoval 9,18 milionů automobilů.

Dan Vořechovský
Diskuze (121)
25. 4. 2007 09:42
TTT VÁLÍ
Úžasná, fascinující, bech deroucí... čísla. Výsledky cením. Ovšem mám raději, když u mě tyto asociace vyvolavají auta. Aygo, Yaris, Auris, Avensis, RAV4, Prius... zabíráš? Já ne. Ani na jedno auto se mi nesevře srdce. Třeba VW... nadělí ti POLO cross... dokonalého městského poníka, POLO GTI, GOLF GTI... R32... Touran, Passat, Apoštol tvých snů, EOS s větrem ve vlasech, Touareg, legenda luxusních SUV již v první generaci, přijede TIGI, tvůj princ prérie... a za nedlouho G6... jo to je ten pravej bod Gé... tvůj střed vesmíru. Tvá rozkoš duše, tvůj budoucí poklad. Takhle se to dělá, takhle to dělá evropská jednička v prodejích. BRAVWO :yes:
24. 4. 2007 20:48
Re: Tak
Dobrá úvaha :yes:
24. 4. 2007 18:00
braVWo
:-) no každopádně blahopřeju ... holt po malých kručcích až na vrchol .. časy se mění .. jen přeju aby v důsledku závodu o výrobce no.1 nezapomněli na spolehlivost ... :yes: jen tak dál
24. 4. 2007 16:07
Re: Zvláštní...
Mladi chlapci, kteri maji radi rychle auta, by se meli na ne jen divat a ucit se ridit v pomalejsich. Mimochodem Corolla ma 126 konskych sil (1.6l). Vykonejsi 1.6l nesezenes. Porovnej si to s opevovanym 1.6 od VW.
24. 4. 2007 15:06
Tak
nám Toyota předběhla GM. Zbývá si položit otázku, zda je Toyota tak dobrá, nebo GM tak špatný.