Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Trenažér traktoru značky Zetor si lze vyzkoušet v Národním zemědělském muzeu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Návštěvníci Národního zemědělského muzea v Praze si mohou nově vyzkoušet unikátní trenažér traktoru brněnské značky Zetor.

Společnost Zetor Tractors a.s. spolu s dalšími partnery, mezi nimiž jsou firmy Mitas, a.s. a ATP Motors, stojí za vznikem jedinečného trenažéru práce s traktorem, který si lze vyzkoušet v Národním zemědělském muzeu v expozici Jede traktor, umístěné v hlavní budově na pražské Letné.

Základem simulátoru je skutečný traktor Zetor Major 80. Stroj je schopný simulovat jízdu ve městě i na poli, za traktorem je pak umístěn nakladač v podobě ramene bagru, se kterým lze nabírat a vyklápět připravený písek.

Národní zemědělské muzeum uvádí, že na simulátor smí samostatně osoby od 150 cm výšky, užívání je bez věkového omezení, pro malé děti však pouze v doprovodu rodičů. Důvodem je skutečnost, že základem simulátoru je skutečný traktor a menší děti nedosáhnou na ovládací prvky.

Návštěvníci muzea mohou společně s trenažerem obdivovat i vystavené historické stroje. Na ploše přes 500 m2 si veřejnost může prohlédnout na dvacet typů traktorů tuzemských i zahraničních značek z období od roku 1917 do roku 1953.

Traktoroví a zemědělští nadšenci mohou zavítat také do Zetor Gallery v Brně, kde je k vidění více než 70 let historie domácího výrobce traktorů. Stálá expozice v Brně je doplněna o řadu multimediálních prvků, jako je např. simulátor čelního nakladače apod.

Brněnská Zetorr Gallery chystá navíc tematickou výstavu mapující historii 100 let existence Zbrojovky Brno, kde Zetor v roce 1946 vznikl. Na výstavní ploše budou od 14. 2. do 20. 4. letošního roku k vidění nejen traktory, ale i zbraně, psací stroje a automobil z produkce této slavné firmy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)