Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tři roky Conti360° Fleet Service: Zavedená služba

Petr Dalecký
Diskuze (0)
Během krátké doby se komplexní služba Continentalu u fleetových dopravců zabydlela. Balíčky služeb nabízejí různé úrovně pomoci.

Dopravní společnosti často přenechávají péči o pneumatiky na jejich výrobcích. Neporušená záruka, průběžná měření tlaku k dosažení maximálních úspor na naftě i obutí samotném, možnost časového plánování prořezání, protektorování či výměny obutí a rychlá pomoc při defektu jsou jedny z mnoha výhod, které služby Conti360° Fleet Services v Evropě nabízejí.

Kompletní nabídka se v současnosti týká čtrnácti evropských zemí (Německo, Belgie, Velká Británie, Irsko, Francie, Itálie, Španělsko, Polsko, Česko, Rakousko, Slovensko, Maďarsko, Dánsko a Švédsko). Rozšíření o Irsko nastalo v posledních měsících.

Expanze do dalších zemí se připravuje. Nonstop asistenční službu nabízí výrobce dokonce ve 37 evropských státech.

Pět oblastí pomoci

Stále více přepravců po Evropě využívá kompletní servis firmy Continental. Bonus celoevropsky jednotných služeb spočívá také ve standardizované formě za výhodné ceny. Conti360° Fleet Services se svými pěti moduly ContiFitmentService, ContiFleetCheck, ContiFleetReporting, ContiCasingManagement a ContiBreakdownService poskytuje přepravcům veškeré pneumatikářské služby.

Volba vhodného obutí

Služby Conti360° Fleet Services týkající se nákladních vozidel a autobusů začínají výběrem správné pneumatiky a její odbornou montáží, kterou provede ContiFitmentService. Zákazník si může obutí klasicky koupit nebo je používat za úhradu paušální sazby na kilometr.

V rámci ContiFleetCheck sledují pracovníci stav pneumatiky během celé její životnosti až do plánovaného nákupu nových plášťů. Několikrát za rok uskuteční inspekci všech plášťů, zkontrolují případná poškození a pravidelně měří hloubku dezénu a tlak vzduchu. ContiFleetChecks ukazují stav pneumatik v průběhu času a dokumentují opravy prováděné během servisních prací.

Data pro plánování

ContiFleetReporting kompletně dokumentuje pro zákazníka všechny údaje vztahující se k obutí, zprávy o stavu a analýzy nákladů. ContiCasingManagement je modul, který řídí po skončení prvního života pneumatik jejich sběr, prohlídku a odvoz koster k protektorování nebo recyklaci.

Defekt? Žádný problém

Pokud dojde během provozu vozidla k poškození pneumatiky, služba ContiBreakdownService zkrátí prostoje na minimum. Tato evropská pomoc je k dispozici nonstop po celý rok. Rostoucí mezinárodní doprava se projevuje také u této nabídky. Především u přepravy mezi západem a východem Evropy vzrostly servisní služby Continental o více než osm procent. V případě poškození pláště poskytne nepřetržitá linka Conti360° okamžitou pomoc v příslušném jazyce.

„Pro samotnou asistenci je připravena servisní síť přibližně 2500 vybraných partnerů Conti360° po celé Evropě. Ti se nacházejí zejména v městských aglomeracích a na všech důležitých dopravních trasách, aby mohli klientům rychle pomoci. Časově náročné a často i nákladné hledání místního prodejce pneumatik tak pro naše smluvní partnery odpadá,“ ujišťuje Martin Burdorf, vedoucí oddělení Fleet Management pro země Evropy, Středního východu a Afriky.

Garance odjetí

V mnoha evropských zemích garantuje Continental další jízdu do tří, popřípadě čtyř hodin v závislosti na regionu. Díky dobře vyškolenému servisnímu týmu může tuto záruku další jízdy spolehlivě dodržovat. Za nedodržení časového limitu Continental poskytuje finanční bonus.

Nejčastěji se ContiBreakdownService využívá při náhlém poškození pneumatik způsobeném ostrým předmětem, třeba po prudkém najetí na obrubník. Postupné opotřebení běhounů a plánování jejich obnovy zajišťuje ContiFleetReporting.

Vyber si, co potřebuješ

Nabídka strukturovaná do jednotlivých servisních modulů je k dispozici v mezinárodním měřítku na vysoké úrovni. Pomáhá minimalizovat náklady na pneumatiky ve vozovém parku. Každý zákazník si může nechat sestavit balíček servisních služeb přímo na míru, aby optimálně odpovídal jeho požadavkům. V řadě zemí má zákazník možnost vybrat si mezi servisní smlouvou Conti360° v závislosti na poskytnutých službách a paušální kilometrovou smlouvou Conti360°.

Petr Dalecký
Diskuze (0)