Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tým Pons dostane ještě letos jednu Hondu RC21

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)
Tým West Honda Pons dostane ještě v letošní sezoně jeden čtyřtaktní stroj Honda RC211V, v současné době tým nasazuje pouze dvoutaktní Hondy NSR500.

Tým West Honda Pons dostane ještě v letošní sezoně jeden čtyřtaktní stroj Honda RC211V, v současné době tým nasazuje pouze dvoutaktní Hondy NSR500. Zatím není rozhodnuto, jak se jezdci týmu o tento stroj podělí.

Honda Racing Corporation (HRC) a Sito Ponse se dohodli, že tým dostane pro GP Pacifiku, Malajsie, Austrálie a Valencie jeden stroj RC211V. S tímto čtyřtaktním pětiválcovým strojem jezdí v současné době pouze Valentino Rossi a Tohru Ukawa, kteří vyhráli všechny letošní závody třídy MotoGP. Od GP České republiky jej bude mít k dispozici i Daijiro Kato. Za tým Pons v letošní sezoně jezdí Loris Capirossi a Alex Barros, zatím není rozhodnuto, který z nich s tímto strojem pojede.

Šéf týmu Sito Pons k nasazení RC211V řekl: „Jde o důležité rozhodnutí pro všechny lidi v týmu i pro naše partnery. Ze strany HRC jde o jasný signál, že i v této sezoně máme jejich podporu a že s námi počítají v příštím roce i dalších sezonách. Je zřejmé, že v této sezoně jsme museli změnit naše cíle. O titulu mistra světa je prakticky rozhodnuto, naší prioritou je nyní společná příprava s HRC na příští rok. Přestože HRC momentálně nemá kapacitu na to, aby nám nyní dodala více než jeden stroj, je pro nás důležité, že s přípravou můžeme začít již nyní. Samozřejmě, že tým i jezdci budou potřebovat nějaký čas na to, aby si zvykli na nový stroj a jinou techniku jízdy, přestože Loris, Alex i naši mechanici jsou dostatečně talentovaní a zkušení na to, aby si na tyto změny rychle zvykli,“ uvedl Pons a dodal: „V tuto chvíli ještě není rozhodnuto, kdo a v kterém závodu pojede na novém stroji. Jezdci i tým se musí sejít, analyzovat situaci a poté udělat rozhodnutí, které bude nejlepší pro všechny zúčastněné. Nicméně máme radost ze zprávy, že s přípravou na příští rok můžeme začít již v této chvíli.“

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)