Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

UAZ Patriot a automobilové plány ocelářů

Vitek
Diskuze (13)
Zcela ve znamení nejmodernějšího modelu Patriot stojí expozice značky UAZ. Automobilka, která dnes patří ke skupině Severstal-Avto, vystavuje dva Patrioty.

UAZ Patriot pro modelový rok 2007 dostal několik vylepšení. Optickou změnou je nová maska chladiče. Výrobce se snaží postupně vylepšovat kvalitu. Jeden příklad za všechny: Kromě UAZu montuje Severstal-Avto korejský SsangYong Rexton ve své druhé automobilové továrně ZMA. V rámci lokalizace Rextonu nabíhá výroba sedadel v Rusku, a koncem roku se tatáž sedadla objeví také v modelu UAZ Patriot.

Druhý UAZ Patriot stříbrné barvy se na první pohled příliš neliší od svého sériového kolegy. Přesto je to koncept dalšího možného vývoje. Opticky se změnila hlavně zadní část, další změny se ukrývají v interiéru a pod kapotou. UAZ v Moskvě předvádí také dva pick-upy na bázi Patriotu. Jejich malosériová výroba má začít příští rok. Ocelářská firma Severstal postupně rozvíjí aktivity své automobilové divize Severstal-Avto.

V továrně UAZ v Uljanovsku, rodném měste Vladimíra Iljice Lenina, se jako doplnění výroby terénních automobilů a lehkých užitkových vozidel UAZ nedávno rozběhla montáž japonských nákladních automobilů Isuzu. V automobilce ZMA v tatarském městě Nabereznyje Celny se kromě SsangYongu Rexton již od podzimu budou montovat vozy Fiat Albea a Doblo. Severstal-Avto je od 1. září novým importérem značky Fiat a díky prodeji automobilů z lokální montáže by Fiat chtěl v budoucnosti hrát důležitou roli na ruském trhu.

V roce 2007 by v ZMA měla naběhnout montáž nového sedanu Fiat D200, který ještě nebyl oficiálně představen. Zároveň oba partneři, Severstal-Avto a Fiat, připravují výrobu starší generace Fiatu Ducato. V tatarském městě Jelabuga by se v budoucnosti mělo vyrábět až 75 000 vozů Ducato ročně, část z nich bude určena na trhy okolních zemí.

„Ve firmě Severstal-Avto jsme našli dobrého partnera“, říká šéf Fiatu Sergio Marchionne v exkluzivním rozhovoru pro Auto.cz. V současné době se mezi Fiatem a Severstal-Avto jedná pouze o spolupráci formou licence, ale Marchionne si dovede představit založení společného podniku s ruským partnerem. “Nemám žádný problem investovat v Rusku. Je to základ, na kterém bychom mohli rozvinout naši spolupráci se Severstalem”, říká Marchionne o možnosti společného podniku v budoucnosti.

Další články z moskevského autosalonu

- Neznámé modely známých značek

- Lada má velké plány, ale nejasnou strategii

- FAW aneb Číňani v Moskvě (část první)

- Autosalon Moskva: Velcí hráči i nové čínské značky

Vitek
Diskuze (13)