Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hledáte auto na dovolenou? Máme pro vás tip: Ruský UAZ Patriot Expedition

David Bureš
Diskuze (26)
Expediční automobil ruského výrobce je poháněn benzinovým čtyřválcem o objemu 2,7 litru. Ve výbavy nechybí zahrádka nebo pneumatiky do každého terénu.

Ruský specialista na terénní automobily UAZ nadále existuje. Vedle dlouhá léta vyráběných modelů Hunter (dříve 469) a Buchanka je v jejím portfoliu od roku 2005 také offroad Patriot. Ten nově přijíždí v expediční variantě, přizpůsobené dlouhým výletům za dobrodružstvím.

Z tohoto důvodu se UAZ Patriot Expedition, jak zní jeho oficiální jméno, dočkal rozšířené výbavy, aby své úkoly zvládal. Nazul tak pneumatiky BF Goodrich All-Terrain do každého terénu, výbavu rozšířil naviják nebo uzávěrka zadního diferenciálu. Naopak šnorchl bohužel chybí.

Video se připravuje ...

Uvnitř pětimístného offroadu se světlou výškou 210 mm zase nechybí klimatizace nebo přídavné topení. Na palubě je i multimediální systém ovládaný prostřednictvím sedmipalcové dotykové obrazovky. Jeho součástí je i navigace, našinec ji ale využije leda tak při cestě na Východ, mapové podklady čítají pouze Rusko, Bělorusko, Kazachstán nebo Ukrajinu.

Pro případ nutnosti velkých zásob je tu pak tažné zařízení nebo střešní nosič, který je přístupný sklopným žebříčkem na zádi. Za příplatek je tak možné v rámci originálního příslušenství pořídit i stan na střechu vozu. Všechny prvky jsou podle UAZu certifikované, instalované jsou během montáže auta přímo v závodu Uljanovském automobilovém závodu.

Naopak v útrobách 4.785 mm dlouhého SUV s rozvorem 2.760 mm se nic neměnilo. UAZ Patriot Expedition je tak stejně jako běžné verze tohoto modelu poháněn 2,7litrovým benzinovým čtyřválcem ZMZ naladěným na 134,6 kW a 217 N.m. Poháněná jsou všechna kola prostřednictvím pětistupňové převodovky. Základem je rámová konstrukce, o zastavení se vpředu starají kotoučové brzdy, zatímco vzadu jsou bubny.

UAZ Patriot Expedition se stává nejdražší nabízenou verzí tohoto automobilu, s cenou stanovenou na domácím ruském trhu na 1.039.990 rublů, což je v přepočtu 366.400 korun. Základní Patriot přitom vyjde na 719.000 rublů (cca 253.300 korun). O novinku zájem zatím je, UAZ už hlásí přes 100 objednávek. Zákazníci si vůz navíc mohou objednávat i ve dvou speciálních odstínech, zelené a oranžové, která se ukazuje i na prezentačních fotografiích.

David Bureš
Diskuze (26)
23. 7. 2018 11:10
Střešní box
Objednával jsem si to až domů, a za dva dny to bylo domu, navíc jsem se díval a nikde jinde jsem to levněji s dodávkou až do domu nenašel.
20. 7. 2018 09:51
Střešní box
Jak moc rychlé dodání? jak dlouho trvalo než vám to došlo domů?
17. 7. 2018 14:42
Střešní box
Já jsem ho koupil z eshopu [odkaz] koupil jsem si box neumann mají tam super ceny a hlavně rychlé dodání.
16. 7. 2018 13:25
Střešní box
Poradíte mi prosím kde bych koupil střešní box na auto?
10. 6. 2018 09:24
Moc hezký!
Je to opravdu moc hezký, na ruský auto pro Rusy tak akorat, celkem velkej motor, to si pojezdí. Ale do Evropy s tim radši nejezděte, kvalita bude hrozná, dílenské zpracování ještě horší, antikorozní uprava tragická, žrát to bude i trávu kolem silnice, o emisich se nebudeme ani bavit, o životnosti celeho stroje taky ne. Takže diky klucí z Ruska, máte nový auto, tak si ho používejte, tady máme Land Rover, Mercedes G, Patrola, Land Cruiser apod.