Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

UAZ Patriot prošel modernizací

Jan Mička
Diskuze (1)

UAZ Patriot sice prošel v roce 2012 faceliftem, pro ten následující si však ruská automobilka připravila další rozsáhlou modernizaci.

Zájemci o offroad, jako je UAZ, přehnaný komfort neřeší. Ba naopak. Čím víc strohosti, tím lépe. Je to vzhledem k podmínkám, v jakých se tyto modely pohybují, pochopitelné. UAZ 3163 Patriot AMC je však nejcivilizovanější zástupce nabídky, proto mu automobilka v rámci modernizace přidala vyhřívání předního skla, zadních sedaček nebo klimatizaci se zónami pro cestující vpředu a vzadu. Dočkáme se také nového čalounění sedadel a výplní dveří. O takových prvcích si může nechat majitel modelu Hunter jen zdát.

Výraznou změnou je nový systém ovládání pohonu všech kol. Zmizela klasická páka, místo ní se po vzoru konkurence objevil otočný volič režimů. Elektronika však nahradila pouze onu páku. Mechanický koncert, který milovníci offroadů milují, zůstane zachován.

Změny pod kapotou se neočekávají. UAZ Patriot u nás bude i nadále dostupný s turbodieslem o objemu 2,2 litru a atmosférickým šestiválcem s objemem 2,7 litru. Naftová jednotka má výkon 85 kW a točivý moment 270 N.m při 1800-1. Šestiválec s výkonem 105 kW přijde vhod do skutečně nehostinných oblastí, kde dlouhodobě padají teploty hluboko pod bod mrazu.

I auto s maximální přípustnou hmotností atakující skoro tři tuny může být docela úsporné. Naftový agregát vykazuje průměrný odběr 9,6l/100 km, s benzínovým šestiválcem je to už horší. Zde se připravte spíše na čtrnáctilitrovou spotřebu paliva.

Jan Mička
Diskuze (1)
12. 8. 2013 14:15
Škoda
že sa u nás oficiálne nepredáva