Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

UEV Spyder: nové foto a specifikace

Michal Otruba
Diskuze (11)
Firma Universal Electric Vehicle (UEV) představila světu loni v prosinci na AltCar Expo v Santa Monice svůj dvoumístný sportovní vůz jménem Spyder, o jehož pohon se stará pouze elektřina. Nyní jsou k dispozici další informace.

Do automobilového světa byly vypuštěny další informace o elektrickém sporťáku jménem UEV Spyder. Základní cena tohoto elektromobilu s odnímatelnou pevnou střechou bude startovat těsně pod 70 000 USD.

Pod kapotou se může nacházet buď standardní bateriový modul dávající napětí 300 V, který je vyroben z nikl-zinkových baterií a zajišťuje vozu dojezd 110 km. Ovšem za nemalý příplatek (+ 30 000 USD) si můžete objednat dokonalejší li-ion bateriový modul, který prodlouží dojezd vašeho vozu až na 240 km. V tomto elektrosporťáku zrychlíte na stokilometrovou rychlost za 7 sekund a maximálně to rozjedete na 160 km/hod. Když baterie pořádně vybijete bude vám jejich opětovné nabití trvat 2 až 8 hodin.

V případě že s vozem havarujete, elektronické systémy okamžitě vypnou všechny elektrické systémy. Na druhé straně bezpečnosti je fakt, že pokud nikdo nesedí v sedadle řidiče, automobil je zablokován a nerozjede se.

Počet sedadel2
Délka - šířka - výška [m]4,34 - 1,78 - 1,19
Hmotnost [kg]1315
Maximální zatížení [kg]318
Zavazadlový prostor [l]453
Zrychlení na 100 km/hod [s]cca 7
Jízdní dosah [km]240

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/x7Wcs4BpbTY" style="auto"}

Michal Otruba
Diskuze (11)
Avatar - davy
15. 5. 2007 11:13
nevim nevim
Designove se mi tohle nelibi. Vypada to, jako zamaskovany model nejakeho auta. Jakoby se z toho teprve mel vylopnout nejaky design. Experimentum s alternativnimi pohony fandim.
14. 5. 2007 11:45
Skvělé
To video je super! Jen bych řekl, že je to auto až moc tiché, připomíná mi parodii na reklamu na Mazdu ("motor, který neslyšíte"). Jinak je to moc pěkná věcička. Jo a líbí se mi formulace "elektronické systémy okamžitě vypnou všechny elektrické systémy" >:D