Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unikátní kombi Maserati Quattroporte jde do prodeje

David Bureš
Diskuze (32)
Zelený vůz vznikl před čtyřmi lety. V minulosti patřil bývalému prezidentovi výrobce motocyklů Ducati.

Na aukci firmy RM Auctions ve Villa Erba na břehu italského jezera Como se tuto sobotu bude dražit Maserati Bellagio Fastback. Jedná se o kombi odvozené od minulé generace Maserati Quattroporte, které postavila společnost Touring Superleggera.

Zelené kombi (nebo shooting brake, chcete-li) je jedno z pouhých čtyř vyrobených exemplářů tohoto automobilu. Vůz byl postaven pro italského finančníka a bývalého šéfa Ducati Carla Bonomiho.

Model Bellagio Fastback firma Touring Superleggera poprvé představila v roce 2008 během tehdejšího ročníku výstavy unikátních vozů Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Karoserie draženého kombi je lakována tmavě zelenou metalízou, doplněnou o jemné zlaté pruhy na bocích karoserie. Kovaná kola Borrani Bimetal jsou 19palcová.

Bellagio Fastback se vedle jedinečné karoserie chlubí i speciální výbavou. Ta zahrnuje oddělená zadní sklopná sedadla s podélným nastavením, lednici pro vychlazení šampaňského na tu správnou teplotu a dvě sedmipalcové obrazovky v opěrkách hlavy předních sedadel.

Auto sice není postaveno na základech kupé, i tak je nazýváno shooting brakem, tedy loveckým kombi. Bellagio Fastback myslí na tradici těchto vozů, a proto je vybaveno odkládacím prostorem pro zbraně, kam se vejdou dva páry brokovnic. Vzadu se objevuje i zábrana pro možný převoz psů (třeba těch loveckých).

Pod kapotou pracuje 4,2litrový osmiválec o výkonu 295 kW, který spolupracuje se šestistupňovým automatem. Jedná se tedy o stejnou techniku jako ve výchozím sedanu.

Společnost RM Auctions předpokládá, že se Maserati Bellagio Fastback vydraží za částku v rozmezí 80.000 až 120.000 eur, což je při současném kurzu 2,08 až 3,12 milionu korun.

David Bureš
Diskuze (32)
Avatar - PeterLuk
25. 5. 2013 16:59
Re: Tohodle jsem se nechtěl dožít
Práveže naopak, našťastie, Ferrari sa už viackrát vyjadrilo, že nebude štvordverák ani SUV. ChvalaBohu.
25. 5. 2013 15:09
Re: Tohodle jsem se nechtěl dožít
Hybridy rozhodně poruchový nejsou. Alespoň od Toyoty a Lexus.
Avatar - Snooob
24. 5. 2013 19:45
Re: Panamera

...len sa trochu pletieš v tom, že Panamera má zameranie skôr ako limuzína a Rapide ako 4dverové kupé..
Komfort na zadných sedadlách je neporovnateľný!
Avatar - Ozzman
24. 5. 2013 19:21
Re: Tohodle jsem se nechtěl dožít
>:-[] :yes:
24. 5. 2013 19:18
Re: Prečo to nevyrábajú?
Pokud Porsche nikdo nepředběhne, tak se v druhé generaci Panamery dočkáš kombi. Předobrazem je koncept Sport Turismo.